Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozila kroz bujicu

Ugrozila život kako bi pomogla ostavljenim psima u poplavljenom Letovaniću

kujica i štenad
Foto: Privatni album
1/4
18.02.2014.
u 20:47

Preplašena kujica i štenad ležali su u plastičnom koritu okruženi vodom, kažu u Udruzi za zaštitu životinja Patronus

Ni opasnost koja je prijetila od bujice vode nije spriječila volontere Udruge za zaštitu životinja Patronus da iz poplavljenog Letovanića spase kujicu i pet štenadi.

– Još prošli tjedan javljeno nam je da je kujica ostavljena pokraj škole u Letovaniću. Već tada je područje bilo pod vodom, no nitko se nije javio da pomogne u smještaju – kažu u Udruzi.

Voda rasla

Kako je voda svakim danom rasla, znali su da nemaju više vremena. Hrabra volonterka Sabina ugrozila je i svoj život da bi stigla do Letovanića. Krenula je automobilom po pseću obitelj, vozeći na vlastitu odgovornost cestom koja je bila zatvorena. Slijedeći upute vatrogasaca išla je kroz vodu koja se prelijevala po cesti. Stigla je do vojnika koji su joj pokazali put prema školi gdje su psi ostavljeni.

Foto: Robert Demo

Trebaju pomoć

– Bili su na nekom malom mjestu, poput poluotoka, potpuno okruženi vodom u plastičnom koritu, ležali su jedno na drugom – priča Sabina. Imala je samo toliko vremena da ih ponese sa sobom, oko nje je bujica rasla, a vojnici su je požurivali da krene. Budući da je voda stalno rasla, znala je da ne bi preživjeli da su tamo ostali.

Za kujicu i štenad trebaju im barem privremeni udomitelji, a kako im možete pomoći, doznat ćete ako nazovete 097/7185859.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:13 18.02.2014.

Svaka čast!

EV
evropljanin
14:19 19.02.2014.

divni ljudi . zelim vam puno srece citavog zivota.

OS
osica
18:21 23.02.2014.

Sabina, svaka ti čast, super si. Hrvatska jedanas s tobom bolja. Nadam se da će se javiti udomitelji.Znam iz vlastitog iskustva, udomila sam jednog" takvog beskućnika " da nikad neće požaliti. Ljubav za cijeli život primati će od ovih malihalih ljepotana, jer oni znaju i cijene, kad im je netko spasio život i pružio dom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije