Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentari na quori

"Francuzi su užasno neljubazni prema turistima, a u Hrvatskoj vas pretuku"

14.08.2019.
u 11:54

Na društvenoj mreži Quora korisnici su se raspričali o gostoprimstvu prema turistima, a dotaknuli su se i Hrvatske

Sean Kernan iz Floride išao je na putovanje u Francusku i ostao je iznenađen njihovom neljubaznošću. Dok je hodao ulicama i tražio svoj hotel, za upute je pitao djelatnicu u trgovini koja je ignorirala njegov francuski, a na kraju mu je ipak odgovorila i to na engleskom. Sve je objavio na društvenoj mreži Quora, a i drugi su podijelili svoja slična iskustva. 

"Prije našeg puta naučio sam nekoliko riječi francuskog kako bi mi bilo lakše sporazumjeti se. Čak sam stalno sa sobom nosio mali rječnik, kao pravi turist

Išao sam tamo otvorenog uma, ali razočarao sam se, barem u ljude. Evo vam primjer: 

Tražim hotel. Hodamo po kiši ulicom i uđemo u trgovinu koja je prazna. Samo zaposlenica kojoj je vidno dosadno i mi. Ušao sam i rekao 'Bonjour' (dobar dan), samo me čudno pogledala. Nasmijao sam se i ponovno na francuskom rekao da tražim hotel Four Seasons. Gledala me i pravila se kao da ne zna o čemu govorim. 

Mislio sam da možda nešto krivo izgovaram pa sam pokušao ponovno. Odmahivala je glavom kao da me ne razumije. I onda je odjednom počela pričati na savršenom engleskom i davati mi upute. Zahvalili smo joj i izašli van.  

Znala je da sam Amerikanac i ne znam zašto me je tako mučila. Dao sam sve od sebe, a ona me samo ignorirala. 
Ovo je bilo dobro putovanje, ali su me ovakve stvari izbacile iz takta." 

Nekoliko se ljudi u komentarima složilo s njim, dok za najljubaznije zemlje smatraju Japan, Brazil, Indiju, Tursku. 

Shaul je podijelio svoje iskustvo u Hrvatskoj. Jedan prijatelj mu je skoro pretučen jer je tražio čašu vode u Opatiji, dok su drugi talijanski turisti na Kornatima imali vrlo negativno iskustvo. Vlasnik restorana je bio vrlo bezobrazan, a u palačinkama su pronašli staklo. Vlasnik im nije htio izdati račun, a također im je htio naplatiti više. Na kraju su se potukli, dok je ženske osobe bacio u more. 

Svoje iskustvo je podijelila i Sara koja je u Hrvatskoj bila na studentskoj razmjeni, a ona pamti samo dobre stvari. Napisala je kako su Hrvati vrlo ljubazni i kako su je dobro ugostili i pobrinuli se za nju. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Django
Django
13:57 14.08.2019.

Nakon bezspješnog pokušaja uništavanja hrvatskog nogometa (uspjeli su uništiti “samo” Hajduk) sada je očito meta napada hrvatski turizam sa propagandom kako ovdje nije sigurno dolaziti. Ovakvih priča se ovog ljeta naglo razmnožilo po portalima, a biti će ih sve više slijedećih godina. Ali neće ni tu uspjeti u naumu, turisti će i dalje dolaziti kao što i nogomet (osim Hajduka) postiže sve veće uspjehe bez obzira na podmetanja. Uzalud vam trud...

BU
burza
14:29 14.08.2019.

Ovi nasi novinari bas odlucili pisati ssmo negativu o turizmu kao da su dobili direktivu da uniste dobru stvar u Hrvatskoj umjesto da pisu pozitivu jer ima toga puno vise nego negativnog

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
13:11 14.08.2019.

E Sara, Sara... samo ugodna iskustva u "razmjeni" sa studentima. Dečki, svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije