Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novosti i klasici

Sve što ljubitelji tenisica trebaju znati u 2015.

Adidas
Foto: PR FOTO
1/17
05.02.2015.
u 12:45

Tenisice za trčanje, retro modeli i nove suradnje...

Ako bi prosječnog ljubitelja tenisica upitali kakva je bila 2014. (kao godina u tenisicama, naravno), odgovor bi u prosjeku bio – i više nego odlična.

Mnoštvo novih modela, zaoštravanje tržišne konkurencije, inovativne tehnologije, novi materijali i obilje retro izdanja samo su neki od trendova koji su obilježili godinu iza nas. Nova, i već tekuća 2015., zasada nudi dobru podlogu za optimizam u svakom pogledu. Uz nastavak prošlogodišnjih trendova, očekuje nas i mnogo novosti koje će se sasvim sigurno dopasti svim ljubiteljima tenisica.

Trčanje je IN

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

Početak godine iznjedrio je povratak velikog trenda koji je obilježio čitavo jedno desetljeće, tj. 80-te godine 20. st.

Naime, to je desetljeće označio boom jogginga ili pojednostavljeno, rekreativnog trčanja. Naravno, kao posljedica, tržište su preplavili mnogi danas legendarni poznati i manje poznati modeli tenisica za rekreativno i profesionalno trčanje. Pošto je konkurencija bila velika, brandovi su se nadmetali raznoraznim tehničkim i tehnološkim rješenjima, pri čemu je došlo do nastanka mnogih inovacija i razvoja novih tehnologija i materijala (adidas torsion, Nike air , New balance encap, Asics gel i sl.).

Rekreativno trčanje zadnjih je nekoliko godina postalo iznimno popularno i veliki brandovi su shvatili da ponovno postoji tržište i interes publike za pravim inovacijama. Pošto su tenisice već dugo vremena prisutne na modnoj i lifestyle sceni, tako su se i modeli adaptirali u raznim smjerovima koji su počeli nadilaziti njihovu osnovnu sportsku namjenu. Ne mora to biti nužno negativno, no srž tenisice i njena autentičnost upravo leži u njezinoj originalnoj namjeni – bavljenju sportom.

Koji su stari i novi klasici, kakve suradnje i uspješne serije na tržištu pročitajte na portalu Fashion.hr

>>Obnovite svoju proljetnu garderobu ovim komadima

>>5 modnih klasika u koje se isplati investirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije