Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
briga za životinje

Spas za više od 50 pasa iz azila Dubravica - gradi se novi u Bistri

Azil za pse
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
05.05.2014.
u 13:34

Provjerili smo kakva je briga o napuštenim životinjama u gradu i Županiji – u Pokupskom Cerju ne poštuju pravila, a u Dumovcu će uvijek naći mjesta

Pronađeno je rješenje za spas 55 pasa iz nedavno zatvorenog skloništa Dubravica. Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk nakon brojnih apela udruge Šapica, koja je vodila sklonište, obećao je pomoći.

Lokacija u Bistri

– Pronađena je lokacija i nakon pregovora s općinom Bistra krenut će se u izgradnju novog skloništa za životinje na našem području – rekao je jučer Turk i dodao da će se više znati sljedeći tjedan.

Gradnjom skloništa smanjit će se broj napuštenih pasa koji raste svaki dan, a za koje Šapica više nema mjesta ni kod privremenih udomitelja. Podsjećamo, sklonište Dubravica zatvorila je veterinarska inspekcija jer nisu zadovoljavali standarde Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– Grad Zaprešić nam dosad nije ponudio pomoć, a nismo znali ni da pregovara o gradnji azila. Nadamo se da će tako doista i biti – komentirala je izjavu zaprešićkog gradonačelnika Margareta Kutnjak iz Udruge Šapica. Uz azil Dubravica, u Zagrebačkoj županiji postoji sklonište Pokupsko Cerje na području Velike Gorice. Psi koji ondje završe bivaju eutanazirani ne pronađu li dom u 60 dana.

– U Cerju o životinjama uopće ne brinu. Psi su prilikom preuzimanja bili izgrizeni, puni nametnika, crijevnih parazita, posve zanemareni. Jedna udomiteljica uzela je kujicu koja je, nakon nekoliko tjedana, oštenila sedmero psića, što znači da ženke i mužjaci u skloništu nisu držali razdvojene – tvrde članovi Udruge 60+ osnovane početkom veljače da spriječe eutanaziju pasa te da upozore na izuzetno loše uvjete.

Ne poštuju pravila jer veterinari iz ambulante koja funkcionira uz sklonište pse ne žele kastrirati ni sterilizirati – objasnio je Edo Gorup, voditelj veterinarske ambulante Happy Vet koja s članovima Udruge 60+ i dalje spašava pse iz skloništa u Pokupskom Cerju unatoč vlasniku azila Predragu Barabi, koji ih u tome želi spriječiti.

U Dumovcu 19 štenaca

– Pod izlikom spašavanja pasa, švercaju ih u inozemstvo, a na internetskim stranicama pojavili su se podaci o vlasnicima čipova pasa što je ilegalno – pravda se Predrag Baraba. U zagrebačkom Dumovcu nema eutanazije, a dom trenutačno čeka više od sto pasa, među kojima je 19 štenaca.

Komentara 4

DU
dugixy1
15:40 05.05.2014.

@t111 ma u ovim stvarima je potpuno nebitno tko je načelnik i sl,pa nebumo i tu gurali politiku. nemam mi draže srcu nego kad netko pomogne životinjama . pored toliko jadnih pasa da netko danas kupuje nove je bespotrebno. pa moj je udomljen,punopravni je član familije,bio sam sa prijateljima u takvim udrugama da usvoje nekoga i imaš svih rasa,dobi ,ne znaš kojeg uzeti . nemam snage više da idem tamo jer svi kao da te mole uzmi mene. srce te zaboli, da sam neki bogataš ogromne nove bih donirao za ovakve stvari. ljudi ne kupujte, udomite psa ,meni je moj život uljepšao.

ML
MLHorvat
08:00 06.05.2014.

U kaveze treba staviti gazde ovih jadnih životinja.

T1
t111
15:55 05.05.2014.

sve to stoji, samo kaj turk je taj koji skuplja politicke bodove, a on sam skoro pa nema veze s bistrom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije