Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
azilski dani

Rex za 14. rođendan ima samo jednu želju, dom iz kojeg ga neće vratiti

Rex
Foto: Privatni album
1/9
25.03.2014.
u 19:20

Već tri godine Rex 23 sata dnevno provodi zatvoren u boksu, još je veseo, ali polako gubi volju i nadu

Uskoro će Rexu 14. rođendan, no godinama unatoč jedva dočeka da volonteri otvore vrata njegova boksa. Zna dobro da će na dvorište, a tamo već čekaju loptice.

I počinje igra i maženje, sve što vjerojatno nikad nije imao. Kad bi mogao pričati, ispričao bi Rex svašta o svome životu.

Dvorište sreće

O dvorištu u kojem je živio zavezan na lanac, o trošnoj kućici u kojoj je spavao. Rekao bi on vjerojatno da je tada bio sretan, jer imao je i prijatelja Medu i gazdu. A onda je gazda umro, a Medo vrlo brzo našao novi dom. I Rex je ostao sam, na lancu, u trošnoj kućici.

Foto: Robert Demo

Kako ne bi bio i gladan, brigu o njemu preuzeli su volonteri Udruge Šapica iz Zaprešića. Smjestili su ga privremeno i u hotel za pse, no ubrzo je nedostajalo novca za to pa je Rex završio u Dubravici. Zatvoren u boksu 23 sata na dan, tako već tri godine.

– On tone, svakim danom sve više, izgubio je nadu. Razočaran vjerojatno do bola nakon što je nedugo konačno dočekao da netko dođe po njega i vodi ga kući. Vratili su ga već drugi dan i time mu slomili srce – kaže Lana, Rexova kuma, koja pomaže da Rexu barem hrane ne nedostaje. On zaslužuje najbolji dom i najbolje ljude, kaže, ljude koji od njega neće odustati nakon 24 sata.

I dalje veseljak

Rex je izuzetno drag pas tužne sudbine, kažu volonteri koji ga dobro znaju. Unatoč svemu što mu se u životu dogodilo, i dalje obožava ljude, poput šteneta se veselo mazi. Ipak, stigle su ga godine i zaslužio je topli dom i ljudsko društvo. I ne traži Rex svileni krevet, bit će mu dovoljna i kućica u dvorištu koje će biti njegovo. Kućica u koju će se sakriti od kiše i hladnoće, dvorište u kojem neće biti lanca, dvorište u kojem će se družiti sa svojim vlasnikom. Rex je cijepljen i čipiran, sve informacije kako mu možete pomoći i udomiti ga dobit ćete u Udruzi Šapica, a zovite ih na 098/521-803098/521-803, 099/456-4260 ili 097/766-8216.

http://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/od-nove-godine-nema-tko-zbrinjavati-zivotinje-nadene-na-cesti-914997

http://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/azil-se-zatvara-za-52-psa-mora-se-naci-dom-a-sad-je-i-stablo-palo-na-krov-917489

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije