Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u mikrovalnoj ili pećnici

Savjet stručnjaka za podgrijavanje ostataka pizze: Korica će ostati hrskava

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
28.01.2023.
u 14:09

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, ovo možete isprobati i u pećnici ili čak u tavi. Samo pazite da za hrskavu koricu upotrijebite papir za pečenje ili aluminijsku foliju

Šunku, sir i kečap na tankome tijestu obožavaju ljudi diljem svijeta, a mnogi ostatke pizze vole jesti i sutradan, hladne ili podgrijane. Zato je stručnjaka iz tvrtke Just Spices podijelio savjete za grijanje pizze s kojima će ona ostati ukusna i s hrskavom koricom, a rubovi joj neće biti vlažni i gnjecavi,

- Ne biste trebali preko noći čuvati kriške pizze na sobnoj temperaturi jer će se tako tijesto razmočiti. Umjesto toga, pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak - rekao je.

Ovo je tajni sastojak zbog kojeg će palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

Ilustracija
1/6

Ako vam je pizza isporučena u kutiji, stručnjak savjetuje da ju izvadite i stavite u hladnjak.

"Karton upija vlagu iz umaka i preljeva zbog čega je pizza koja ostane u kartonu za par sati katastrofalna", dodaje.

Što se tiče podgrijavanja ostataka, savjetuje da umjesto da stavite komade na tanjur i podgrijete ih u mikrovalnoj pećnici, još jedan tanjur stavite na vrh pizze kako bi ona imala što manje zraka. S ovim trikom ćete, tvrdi, savršeno podgrijati kriške, a kore se neće navlažiti.

Također, trebate u mikrovalnu uz tanjure staviti i čašu vode, jer će nastala para spriječiti da se tijesto namoči pa će ostati hrskavo.

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, možete ovaj trik isprobati i u pećnici ili čak u tavi. Samo pazite da  za hrskave korice koristite papir za pečenje ili aluminijsku foliju.

Stručnjak je ipak upozorio da hranu ne treba podgrijavati više puta ako sadrži mesne ili riblje dodatke jer to može dovesti do trovanja hranom, piše Mirror.

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije