Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELA KUHINJA

Svima omiljene slastice koje uvijek uspijevaju

Dolcela
Foto: Dolcela
1/4
26.01.2023.
u 09:55

Nastavak slatke blagdanske pustolovine: Donosimo savjete kako uključiti najmlađe u pripremu slastica i prenijeti čaroliju blagdana na čitavu godinu

U prethodnim danima i tjednima uživali smo u brojnim blagdanskim delikatesama, kao i njihovoj pripremi u kojoj najčešće sudjeluje čitava obitelj, od najvećih do najmanjih ručica kojima izrada slatkih i slanih delicija predstavlja poseban užitak. Čarolija blagdana upravo je u tom obiteljskom okupljanju i povezivanju koje više dolazi do izražaja za vrijeme blagdana, no slatku blagdansku pustolovinu itekako je moguće nastaviti i ostatak godine.

Bilo da se pripremate za tradicionalna obiteljska vikend-okupljanja, obilježavate neki poseban datum ili jednostavno ugošćujete bliske prijatelje, pozovite vaše najmlađe da vam se pridruže u kuhinji i pomognu vam pripremiti delikatese za drage goste. A da bi vaši mali chefovi bili što uspješniji, pobrinut će se Dolcela pomagači u kuhinji, uz koje će priprema svih slastica biti brza i jednostavna, a vama preostati puno vremena za uživanje s najdražima.

Mali pomagači

Šarenilo slastica svakom okupljanju daje baš posebnu čaroliju. Da bi doista tako i bilo treba puno vremena, a uz djecu, onu malu ili malo veću, to nije uvijek jednostavno. Ili zapravo je?

Gledajući mamu u kuhinji, svako dijete poželi raditi sve što i mama radi, a mame ih uz Dolcela saveznike imaju priliku pretvoriti u prave male čarobnjake. I bit će lakše, ljepše, a djeca će se u trenu transformirati u prave male „chefove“. Rado će se uključiti u sve i osjećat će se tako „odraslo“, ali i kao pravi umjetnici jer njihova je mašta neograničena.

Pripremate li desert za goste različitih uzrasta i ukusa, posegnite za jednom od onih omiljenih slastica koje prolaze kod baš svih – kiflice.

Foto: Dolcela

Dolcela se kao predvodnik u kategoriji slastica pobrinula da priprema dizanog tijesta za kiflice više ne bude rezervirana samo za najhrabrije te osigurala mješavinu kojoj ćete samo trebati dodati ulje i toplu vodu te u manje od pola sata imati preukusne kiflice. Pa kad izradite tijesto, vašim djevojčicama i dječacima bez straha zavežite malu pregaču i – zaposlite ih. Dajte im tijesto, odvojite količinu potrebnu za oblikovanje i pokažite kako se to radi. Ponudite im slatke i slane varijante punjenja pa neka uživaju u punjenju kiflica pekmezom, Lino Ladom, čokoladnim, sirnim ili povrtnim namazima, dok vi stručno nadgledate rad malih ručica. Ako pritom na podu bude namaza ili komadića tijesta - ništa za to. Pa to se svima događa, zar ne?

Foto: Dolcela

Još jedna delikatesa koja se nalazi visoko na listi omiljenih slastica nesumnjivo su muffini, a Dolcela se pobrinula za jednostavnu pripremu njihove slatke i slane varijante. Popularne kolačiće s filmskog platna posebno vole mala djeca pa su idealna za dječje proslave, a vaši će juniori posebno uživati u njihovoj pripremi i obavezno biti prvi kušači. Kod slatke varijante, prepustite djeci njihovu dekoraciju – toliko je različitih oblika čokoladnih ukrasa koje će vaši najmlađi rado posipati po vrhu ovih ukusnih kolačića i tako kreirati prava mala remek djela. Slana verzija muffina od sira ribanca, rajčice i origana svojim će mirisom podsjetiti na talijanske arome i svima omiljenu pizzu, a vašim malim chefovima omogućiti da se poigraju s raznim opcijama slanih punjenja – ponudite im nekoliko vrsta salame, sira i povrća te prepustite njihovoj mašti na volju.

Foto: Dolcela

Kada su pak u pitanju obilježavanja važnih životnih trenutaka, nezaobilazna zvijezda svake proslave je torta, a Dolcela je svom domaćem i kvalitetnom asortimanu nedavno pridodala i novi proizvod – ukusnu Party tortu vanilija okusa koja je spremna za samo pola sata. Naravno, dekoriranje torte prepustite svojim malim čarobnjacima – neka ju obogate voćem, čokoladom ili orašastim plodovima po svom izboru, a vi se opustite i uživajte jer uz Dolcelu dobre i ukusne slastice više nisu rezervirane samo za one starije i spretnije.

Torta, slatke ili slane kiflice, lava, čokoladni ili slani muffini... i još razni drugi sitni kolačići sigurno će ispasti odlično kad vam pomažu vaše kćerkice i sinčići jer u nekima od njih možda se stvarno krije buduća slastičarska zvijezda! Samo imajte povjerenja, oni to mogu, a najsretniji su kad ih uključite u poslove „odraslih“, što će vam Dolcela pomagači doista i omogućiti. Dok zajedno radite u kuhinji, slušate omiljene pjesme, razgovarate i smijete se, moći ćete s pravom biti ponosni na prve zajedničke slastičarske uspjehe, a svojim najmlađima stvoriti neprocjenjive uspomene na djetinjstvo uz obitelj, ljubav i zajedništvo. To je recept za sreću, a na Dolcelinoj stranici pronaći ćete recepte za ukusne slastice koje će vam uspjeti baš svaki put.

Sadržaj nastao u suradnji s Dolcelom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije