Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

S čim perete prozore? Ljudi na društvenim mrežama tvrde da je za taj posao najbolji - crni čaj

Shuttershock
07.03.2022.
u 09:09

Ne treba vam ni spužva ni krpa jer je s čajem najbolje čistiti s novinama, a nakon što ih očistite prozore samo isperite vrućom vodom.

Iako se često kao sredstvo za čišćenje spominje bijeli alkoholni ocat, pratitelji popularne britanske 'kraljice čišćenja' Mrs.Hinch na društvenim mrežama sve češće pišu o crnom čaju; za koji tvrde da je u čišćenju učinkovitiji od octa i da u trenu daje savršene rezultate.

Posebno je, kažu, učinkovit u pranju prozora, a za to je zaslužan sastav tog omiljenog napitka, točnije taninska kiselina koja može 'razbiti' i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine, dok ih mnoga sredstva samo razmažu po staklu prozora.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

- Ne treba vam ni spužva ni krpa jer je s čajem najbolje čistiti s novinama, a nakon što ih očistite prozore samo isperite vrućom vodom - savjetuju pratitelji Mrs. Hinch koji su sastavili i temeljiti vodič za čišćenje prozora, korak po korak.

  • Počnite uklanjanjem prašine s okvira prozora usisavačem ili krpom. Isto napravite i s roletama ili zastorima, a ako imate zavjese prije čišćenja ih skinite i operite.
  • Ako na prozorima imate mreže protiv komaraca skinite ih pa prebrišite mokrom krpom ili operite sapunom i vodom i osušite. Dok se oni suše, mekom četkom ili ručnikom operite vanjsku stranu stakla i okvira.
  • Pošpricajte s kupovnim sredstvom ili crnim čajem koji ste ohladili i stavili u bocu s raspršivačem.
  • Papirnatim ručnikom koji ne ostavlja dlačice, krpom od mikrovlakana ili novinama prozore prebrišite od vrha do dna. Ako na njima ostanu pruge, obrišite još jednom dok staklo ne bude skroz čisto.
  • Zadnja dva koraka ponovite i na vanjskoj strani prozora, prenosi Mirror.

Pasta za zube može se koristiti za čišćenje tenisica, pegle…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije