Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Pronađite idealnog partnera uz pomoć - DNK testa?

Ne morate ga poznavati, ne morate imati slične osobine, ne morate znati slažete li se u krevetu - svojega idealnog partnera možete pronaći uz pomoć gena.
13. studenoga 2009. u 13:39 2 komentara 7 prikaza
ljubav
Foto: Reuters/PIXSELL

Ljubav vašeg života možete pronaći na temelju izgleda, možete ga pronaći na internetu gdje je izgled daleko manje bitan. Možete se zaljubiti na temelju sličnih stavova i razmišljanja ili neopisive privlačnosti. No, jeste li kad razmišljali da za vas postoji savršen partner na temelju - DNK?

Upravo ovakvo spajanje parova u potencijalnu vezu nude neke tvrtke koje se bave genetičkim istraživanjima, te obećavaju da će spojiti idealne partnere na temelju biološke kompatibilnosti, što bi trebalo jamčiti bolji seks, manje prevara, dužu ljubavnu vezu i možda čak i zdraviju djecu.

Zdravija djeca su jedna od "ponuda" stranice ScientificMatch.com, jedne od prvih stranica za pronalaženje partnera koje koriste DNK. Na sličnoj, švicarskoj stranici GenePartner već je testirano više od tisuću ljudi, a neki su već "spojeni".

Glavna ideja koja stoji iza ovakvog sustava jest da ljude uglavnom privlače osobe suprotnog spola koje imaju različite gene imunološkog sustava. Naime, ti geni, između ostalog, oblikuju i određuju miris tijela, a ljude uglavnom privlače osobe koje imaju prirodni miris tijela različitog "uzorka" od njihova vlastitog.

Iako znanstvenici tvrde da je ovakvo spajanje partnera - smiješno, te da je znanost o privlačnosti daleko složenija, nesumnjivo je da će ove stranice svakako zaraditi na nalaženju idealnih partnera.

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije