Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne može bolje

Pravi je hit: Uz ove jednostavne recepte napravite domaći gin s okusom

Shutterstock
31.05.2020.
u 07:00

Možete dodati razno voće, povrće, biljke i začine, a u tekstu donosimo neke od najboljih recepata.

Gin u kombinaciji s tonikom i raznim začinima u posljednjih nekoliko godina postao je pravi hit. Rozi gin, s laticama ruže, mentom, limunom... Ima bezbroj opcija, a uz nekoliko jednostavnih trikova i recepata možete napraviti vlastiti, po svom ukusu i željama.

Izrada je jednostavna, ali proces prožimanja okusa i stajanja može potrajati i nekoliko tjedana, kaže Metro i savjetuje da je najbolje koristiti jeftiniji gin bez ikakvog okusa.

Trebat će vam staklena boca, nekoliko filtera za kavu ili krpa. Vrlo je važno da boca bude čista kako biste spriječili da gin postane užegnut. 

Rabarbara
Odlična ideja je koristiti ovu biljku s krupnim listovima koja potiče s Himalaje. Uzmite oko 300g za 500ml gina, i 200g šećera. Operite rabarbaru, a zatim ju stavite u čistu posudu, dodajte gin i šećer i miješajte. Ostavite nekoliko tjedana, a svakih par dana malo promućkajte. Jednom kada ste zadovoljni jačinom okusa, procijedite vaš gin kroz krpu ili filtere za kavu u čistu bocu.

Limun
Uzmite oko 800ml gina, tri limuna kojima ste prethodno ogulili koru (ako cijedite limun za sok inače, ostavite koru za gin). U bocu stavite prvo koru, zatim 200g šećera, gin. Ostavite tri dana prije nego konzumirate.

U videu pogledajte recept Jamie Olivera za najbolji gin-tonik:

Maline
Uzmite 700ml gina i pomiješajte s 200g malina i 100g šećera. Ostavite u posudi barem dva tjedna, a svakih par dana malo protresite. Procijedite kroz krpu/filter i uživajte u svom rozom ginu.

Jagode
Ako više volite jagode, u prethodnom receptu zamijenite maline njima. Proces je isti.

Bazga
Trebate 6 do 8 cvijetova bazge za ovaj recept. Operite ih i dodajte u gin zajedno s koricom limuna i velikom žlicom šećera. Ostavite 24 sata da kako bi cvijetovi pustili svoje arome, a zatim procijedite i stavite u bocu.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije