Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči božićne kupnje

Povučeni dječji modni dodaci Barbie i Disney zbog olova

igračke
AFP
18.11.2009.
u 16:30

Američki Centar za zdrav okoliš testirao je oko 250 dječjih igračaka uzetih iz većih trgovačkih centara te je u njima pronašao količine olova koje prelaze dopuštene granice.

Dječji modni dodatak za vožnju biciklom sa znakom Barbie, dječji nakit Disney, torba Dore istraživačice, remen za dječake... Predmeti su povučeni iz prodaje u SAD-u zbog prekomjerne količine olova koje sadrže.

Američki Centar za zdrav okoliš testirao je 250 proizvoda za djecu iz različitih trgovina, prenosi Associated Press. Olovo se može naći u bojama, napada meka tkiva, osobito jetru, bubrege i živčani sustav. Olovo uneseno u djetinjstvu ostaje cijeli život u kostima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije