Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO PJEVA, ZLO NE MISLI

Pjevanje smanjuje stres, krvni tlak i depresiju, a povećava imunitet

pjevanje
Arhiva Večernjeg lista
20.01.2010.
u 15:24

Dio mozga koji obrađuje glazbu odvojen je od onog koji je odgovoran za govor, što ljudima omogućava uživanje u glazbi bez obzira na govorne teškoće.

Pjevajte dok se tuširate, vozite, kuhate... Pjevanje smanjuje krvni tlak, stres, depresiju i potrebu za lijekovima, pojačava imunitet, poboljšava kapacitet pluća, olakšava astmu te potiče pravilnije držanje.

Starijim osobama koristi zborno pjevanje. Ono se često koristi kao terapija nakon traume. Dio mozga koji obrađuje glazbu odvojen je od onog koji je odgovoran za govor, što ljudima omogućava uživanje u glazbi bez obzira na govorne teškoće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije