Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jabuke najgore

Ovo voće i povrće sadrži najviše pesticida

povrće i voće
Foto: Thinkstock
27.02.2015.
u 22:47

Jedan od najvažnijih razloga zašto jesti organsku hranu je i kak bi se izbjegao unos štetnih kemikalija koje se koriste pri uzgoju raznog voća i povrća

Jedan od najvažnijih razloga zašto jesti organsku hranu je i kak bi se izbjegao unos štetnih kemikalija koje se koriste pri uzgoju raznog voća i povrća. Pesticidi uzrokuju zdravstvene probleme kod djece, a često imaju i kancerogeno djelovanje na krvožilni sustav.

– Ne kažemo da ne trebate više jesti voće i povrće, no bitno je da znate koje sadrži najviše pesticida u sebi kako bi se mogli odlučiti za koje voće ili povrće ćete izdvojiti malo više novca i kupiti ono iz ekološkog uzgoja – kaže Sonya Lunder iz Environmental Working Group (EWG) koja je provela ovogodišnje testiranje.

Inače, EWG je i prošle godine radio testiranje voća i povrća na pesticide, a ljestvica se ove godine ipak malo promijenila.

>> Ratari moraju polagati ispit za rukovanje pesticidima

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
23:19 27.02.2015.

a di je lista?

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:41 28.02.2015.

Sad nas je vec oko 7.100.000.000, na planeti a uskoro ce nas biti 10.000.000.000. Sve se vise stvara srednje klase. Na primjer u Kini i Indiji je stvoreno vise od 500.000.000 srednje klse u zadnih 20 godina, i konzumacija ne samo hrane, nego i potrosnja energije je drasticna. Ockuje se jos vise pesticida, insekticida, gmo i svih ostalih faktora koji mogu utjecati na povecanje proivodnje hrane.

JO
Jopapo
23:36 27.02.2015.

Izgubili listu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije