Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doznajte gdje

Ovo je najbolje mjesto na svijetu za život

Singapur
Foto: Thinkstock
25.09.2015.
u 07:00

Posljednjih godina Emirati su postali posebno zanimljivi, Australija je i dalje na listi zemalja u koju mnogi odlaze potražiti svoj životni san, ali koje je mjesto na tronu i samom vrhu destinacija?

Svjedoci smo velike migracijske krize u kojoj tisuće Sirijaca bježe pred ratnim zbivanjima i dolaze u Europu u potrazi za boljim životom.

A gdje je zaista najbolje mjesto na svijetu za život?

Posljednjih godina Emirati su postali posebno zanimljivi, Australija je i dalje na listi zemalja u koju mnogi odlaze potražiti svoj životni san, ali koje je mjesto na tronu i samom vrhu destinacija? Gdje se najbolje živi?

Upravo na to pitanje odgovor su i ove godine dali oni koji su otišli u svijet u potrazi trbuhom za kruhom.

Godišnje izvješće koje objavljuje HSBC pokazalo je da je to ponovno Singapur.

Iako slovi za najskuplji grad na svijetu, dovoljno je reći da je prijevoz u tom gradu čak tri puta skuplji nego u New Yorku, iseljenici koji su odlučili tu pustiti svoje korijene tvrde da Singapur pruža odlične mogućnosti za njih. Riječ je o dobro plaćenim poslovima i boljoj kvaliteti života.

Više od četvrtine ispitanih iseljenika otkrilo je da zarađuju više od 200 tisuća dolara na godinu. Troje od pet iseljenika reklo je da nisu samim preseljenjem i novim poslom dobili veću plaću, ali više od polovine, odnosno čak 53 posto iseljenika koji su sudjelovali u ovom godišnjem istraživanju, otkrili su da je kvaliteta njihova života znatno bolja. 

Više plaće i bolji radni uvjeti često su veliki poticaji za preseljenje u inozemstvo, ali ovogodišnje istraživanje pokazalo je sve veći broj iseljenika svoju sreću izvan granica svoje domovine traži zbog osobnih, a ne financijskih razloga.

>>Ova zemlja najbolja je za život. A gdje je Hrvatska?

Komentara 4

VC
von_canada
07:57 26.09.2015.

Ni Singapur, Ni Oslo, Ni Emirati....Ni Ni Ni....ni u ludilu. Obosio sam 6 kontinenta i preko 50 zemalja, njalepse mesto za zivot jeste Ontario, Canada, a najlepse mesto uopste na kome sam bio jesu Plitvice u Hrvatskoj...i to bas nakon 7 meseci plovidbe po karibima vratili se u Jugu ja i Joze i kaze Josip " A kaj ne dodjes u Zagreb, vodicu te na jarun, Puntjarak i kod Vinceka na kolace...idemo i na Plitvice" i stvarno ja zapucam iz Srbije kod pobratima i kad smo otisli na plitvice....skapirali smo da lepseg mesta nema, kakvi Karibi ...

SO
sokodnaranče
11:13 25.09.2015.

Moj zivotni san je Hrvatska❤️

HE
hermet
01:53 26.09.2015.

Kad su Emirati tako privlačni za život, zašto su ih muslimanske izbjeglice zaobišli i otišli u većinom kršćanski dio svijeta, Europu, koja je puno dalje?! Velikom većinom muškarci, od 15 do 40 godina. Ovakvi članci služe za šminku i uljepšavanje, a ako netko misli da je na pomolu 3. svj. rat, vjerojatno je u pravu. Žalosno je da mnogi ne vide da je cijela ta operacija potaknuta od nekolicine Amera i njihovih podanika, koji sanjaju jednu državu, jednu vlast i jednu religiju, za cijeli svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije