Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slažete li se?

Ovo je najbolja dob za ulazak u brak jer su šanse za razvod najmanje

shutterstock
18.03.2024.
u 16:30

Ispostavilo se da se nakon navršene 32. godine izgledi za razvod povećavaju za pet posto svake godine.

Vaše 20-e su rezervirane za zabavu, putovanja, pravljenje pogrešaka i izlaženje s ‘pogrešnim ljudima’, zar ne? Pa, izgleda da nisu. Prema psihoterapeutkinji Lori Gottlieb, tada bi se trebali smiriti. Lori se nedavno pojavila u podcastu The Diary of a CEO Stevena Bartletta, gdje su razgovarali o najboljim godinama za vjenčanje ako želite izbjeći razvod, piše Metro

Citirajući istraživanje Instituta za obiteljske studije, Steven je rekao: ‘Netko tko se vjenča s 25 godina ima više od 50% manju vjerojatnost da će se razvesti nego netko tko se oženi s 20 godina’. Objašnjavajući otkrića, Lori je rekla: ‘Očito je kada se vjenčate premladi, da nemate vještine i niste izgrađeni u vlastitom životu, nemate nužno zrelost’. 

VEZANI ČLANCI: 

Ali, to je loša vijest i za ljude u 30-ima. Ispostavilo se da se nakon navršene 32. godine izgledi za razvod povećavaju za pet posto svake godine. ‘Kako stariš, sve si stroži, rigidniji si, imaš drugačija očekivanja, kad si mlađi fleksibilniji si’, rekla je Lori, 'Kako starimo u vezama, sve smo manje otvoreni. Kako starimo, imamo sve više negativnih iskustava. Odnosi koji nisu uspjeli određuju način na koji se ponašamo u drugim odnosima’. 

Čini se da studija iz 2015. sugerira da imamo samo relativno mali prozor, od 25. do 32. godine, da pronađemo tu posebnu osobu. Lori je rekla da su vaše srednje do kasne 20-e 'optimalno vrijeme' za uparivanje jer 'imate bolji osjećaj tko ste, znate više o tome što želite i možete rasti zajedno kao par’. 

VEZANI ČLANCI: 

'Imat ćete više zajedničkih iskustava i znat ćete više jedno o drugome. Vaši roditelji su vjerojatno još uvijek živi s obje strane, možete upoznati braću i sestre, više se integrirati u živote drugih’, zaključuje.

Komentara 1

IN
InterventniUklopničar
19:15 18.03.2024.

Trebalo bi pitati Jožu Manolića, on zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije