Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvenici otkrili

Ova pjesma dokazano smanjuje stres i anksioznost - jeste li je čuli?

Shutterstock
20.07.2020.
u 15:20

Odavno je dokazano da slušanje glazbe, pjevanje i sviranje instrumenata pomaže u borbi protiv stresa, anksioznosti i nesanice.

Britanski bend Marconi Union u suradnji s neuroznanstvenicima napravio je pjesmu koja ljude rješava stresa i anksioznosti. Prije šest godina ukomponirali su klavir, gitaru i elektroničke matrice zvukova iz prirode, te tako dobili pjesmu koja umiruje.

Njihov cilj bio je sniziti krvni tlak, razinu hormona stresa i umiriti jake otkucaje srca, a da su to i postigli potvrdilo je istraživanje Mindlab Internationala - kod čak 65 posto ispitanika smanjila se razina anksioznosti, prenosi Inc.com.

U videu poslušajte pjesmu:

Ipak, pjesma 'Weightless' ima jednu manu. Ispitanicima su dodijeljeni razni zadaci kako bi se vidio utjecaj pjesme u različitim aktivnostima, a nakon rezultata znanstvenici tvrde da toliko umiruje da ju je opasno slušati tijekom vožnje

Na YouTubeu ova pjesma poslušana je više od 55 milijuna puta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije