Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napale ga

Rat na Twitteru: Muškarac spustio ženama zbog ove stvari, no sasvim je u krivu

Tamponi
Foto: Getty Images
07.03.2019.
u 09:10

Odlučio je izračunati koliko tampona bi žene trebale trošiti tijekom mjesečnice i koliko bi godišnje novca trebale trošiti na higijenske potrepštine. Pretpostavljate, manje nego što žene zaista troše.

Žene i mjesečnica. Tema koju muškarci obično izbjegavaju u širokom luku. 

No jedan je muškarac odlučio poprilično dubiozno pozabaviti se upravo tom temom. No, kako ne zna kako je biti žena i kako je imati mjesečnicu, došao je do nekih zaključaka koje je, na svoju nesreću, odlučio objaviti javno na društvenim mrežama. 

Odlučio je izračunati koliko bi tampona žene trebale trošiti tijekom mjesečnice i koliko bi godišnje novca trebale trošiti na higijenske potrepštine. Pretpostavljate, manje nego što žene zaista troše.

Krenuo je s matematikom. U prosjeku žena tijekom mjesečnice izgubi 10  do 35 ml krvi. Tampon može upiti oko 5 ml krvi pa je, po njegovu izračunu, ženama dovoljno sedam tampona tijekom cijelog trajanja mjesečnice.

"Hajde, zaokružimo to na deset ako je riječ o ženama koje imaju jača krvarenja. Tijekom godine imaju devet mjesečnica i to je onda 90 tampona godišnje. Na Amazonu možete kupiti pakiranje tampona od 64 komada za cijenu od 7.90 funti, uvećano za cijenu poštarine. Ako kupite dva pakiranja odjednom, uštedjet ćete na poštarini i dobiti 128 komada tampona, što je i više nego što je potrebno za godišnju zalihu. Odnosno, ne biste trebali trošiti više od 20 funti godišnje na tampone."

Ono što je dodatno razljutilo žene jest njegova izjava: Pijte manje kave u Starbucksu i prestanite cviljeti. To nije neki svjetski problem."

No da je kupnja tampona zaista svjetski problem, napisala mu je jedna od korisnica Twittera koja je uzvratila ovom muškarcu s "ispravnijom matematikom", ali i lekcijom iz zdravstva.

 

 

 

Može biti opasno za zdravlje držati tampon u rodnici dulje od osam sati. Recimo i to da krvarenje u prosjeku traje pet dana, iako je većinom 6 do 7 dana. To znači da ženi tijekom mjesečnice treba najmanje 20 tampona. Tijekom godine žena ima 12 mjesečnica, što znači da joj je potrebno u prosjeku 240 komada tampona. 

Mnoge mlade djevojke i žene diljem svijeta ne mogu si priuštiti higijenske potrepštine koje su im potrebne pa je to itekako svjetski problem, piše Mirror. 

Komentara 2

TO
Tomi0713
09:52 07.03.2019.

Pa na sto je spalo novinarstvo da se objavljuje neki komentar od nekog nebitnog lika

Avatar Kaladin
Kaladin
09:40 07.03.2019.

Kod nas bi ovaj lik bio ministar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije