Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legende

Oni su dokaz da su godine samo broj: I s više od 90 godina još su vitalni!

Shutterstock/Pixsell/Reuters
24.01.2019.
u 11:38

Pjevači, glumci, legende, ove su poznate osobe pokazale kako u poznijim godinama život itekako može biti uzbudljiv

Josip Manolić rođen je 22. veljače 1920. godine, a u svijetu društvenih mreža zbog svojih je godina već postao i meme. On je hrvatski političar, drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske te bivši visokopozicionirani pripadnik UDBE. Prije tri godine oženio se 36 godina mlađom dugogodišnjom djevojkom Mirjanom Ribarić, pa izjavio: "Ta naša ljubav nije od jučer. Odlučili smo okruniti je brakom jer više nije bilo smisla živjeti u izvanbračnoj zajednici." Manolić je molio da mu produže vozačku dozvolu do stote! No prije pet godina produljili su mu je samo na tri godine, a i dalje je vozio svoj 14 godina star Golf 4. 

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Kraljica Elizabeta ima 92 godine, a rođendan slavi 21. travnja. Dana 9. rujna 2015. oko 18.30 po hrvatskom vremenu postala je najdulje vladajući britanski monarh u povijesti, prestigavši kraljicu Viktoriju. Magazin Forbes procijenio je vrijednost kraljičine imovine na 280,000.000 funti, a procjenjuje se da ima još kolekciju umjetničkih djela u vrijednosti od 10 milijardi. Od 1947. godine u braku je s grčko-danskim princom Philipeom (96). Možda je tajna njene dugovječnosti u prehrani. Dan počinje keksićima i čajem koji konzumira bez mlijeka i šećera. Doručak su joj obično žitarice i voće. Katkada jede kajganu s dimljenim lososom i tartufima, a prije ručka često prije džin. U blizini joj je uvijek liječnik, a palaču ne napušta bez ruža u torbici. Neko vrijeme pričalo se o tome kako je mijenjala cjelokupnu krv. Dakle, iz njena tijela izvađena je "stara", a ubačena "svježa" te da je to tajna njezina dugog života.
Ima vozni park čija je vrijednost 87 milijuna kuna, a u njemu su Rolls-Royce, Jaguar, Bentley... Kraljica automobile najčešće vozi do crkve.

Foto: REUTERS

Princ Philip suprug je kraljice Elizabete, a nedavno je pažnju medija privukao prometnom nesrećom nakon koje se potegnulo pitanje je li prestar da vozi automobil. Ima 97 godina. Za razliku od rezervirane supruge, otvoreniji je i sklon šali. Iako je dosta ekscentričan, ne voli gužve i svjetla reflektora, a još se bavi utrkama zaprega i dovoljno je vitak da može stati svoju u mornaričku uniformu koju je nosio s 20 godina. Poznat je po svojim brojnim kontroverznim izjavama poput "Britanke ne znaju kuhati", a nakon što mu je talijanski premijer Giuliano Amato ponudio najfinija talijanska vina u Rimu 2000., on je rekao: "Donesite mi pivo. Nije me briga koje, samo mi ga donesite."

Foto: REUTERS

Legendarni glumac Clint Eastwood ne namjerava usporiti ni u 89. godini života. Njegov je najnoviji film The Mule, za koji kritičari kažu da je najbolji do sada. To je 40. film koji režira, a prvi u deset godina u kojem igra glavnu ulogu. Film danas stiže u američka kina. 
Njegova karijera traje više od 50 godina, a Eastwood je najpoznatiji po ulogama antijunaka, ponajprije u vesternima Sergia Leonea u šezdesetima i zločestih momaka, kao što je inspektor Prljavi Harry Callahan u filmovima Prljavi Harry. Eastwood, koji je bio dvaput oženjen, ima pet kćeri i dva sina s pet različitih žena. Jednom je rekao kako se voli šaliti, kako njegova djeca nisu dobila unučad, da ima dvoje svoje. To je fantastičan osjećaj, biti tata u mojoj dobi. Imam mnogo sreće. Shvaćam kako je nepoštena činjenica da muškarci mogu dobiti djecu i kad su mnogo stariji od žena." 

On je veliki ljubitelj jazza i opsjednut je fitnessom. Nikada nije pušio cigarete, osim u nekoliko svojih filmova. 

Foto: Policija okruga Miami-Dade/PIXSELL

Naša poznata pjevačica Gabi Novak ima 82 godine, a plijeni svojom vitalnošću i pozitivnom energijom. Još uvijek pjeva i održava koncerte. Bila je u 42-godišnjem braku s velikim Arsenom Dedićem, a s njim je stvorila i neke od najljepših pjesama našeg vremena. Za Večernji list jednom je prilikom, pričajući o Arsenu, otkrila i neke savjete o ljubavi. 

– Bez razumijevanja i tolerancije nema nikakvog odnosa muškarca i žene, pogotovo ako su u braku i imaju djecu.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Naš talentirani glumac Pero Kvrgić u 92. godini je života, a glumio je i u najdugovječnijoj predstavi na svijetu "Stilske vježbe" s glumicom Lelom Margetić. Ova je predstava završila i u Guinnessovoj knjizi rekorda, a igrala je 50 godina. Ova je predstava završila i u Guinessovoj knjizi rekorda, a igrala je 50 godina. Od svojih glumačkih početaka 1944. Pero Kvrgić igrao je u gotovo svim hrvatskim kazalištima i kazališnim grupama. Već je gotovo 60 godina u skladnom braku s Nevenkom Stipančić, nekad također glumicom. Tajna njegova dugovječnosti, jednom prilikom je rekao, krije se u glumi. "Gluma i jest neka vrsta terapije jer čovjek vježba mozak da ne zakržlja." 

Foto: Petar Glebov/Pixsell

Iris Apfel doslovno je institucija. Životni savjeti te žene nikada ne izlaze iz mode, uvijek su aktualni, a sa svojih 97 godina sigurno nešto i zna! Ona je modna ikona, poslovna žena i dizajnerica interijera. Nedavno je u jednom intervjuu izjavila kako su "poderane traperice ludost", a kad je moda u pitanju, njen stil je vrlo ekscentričan. No jedan od njenih najboljih savjeta, koji i sama živi, jest da se nikada ne opterećujemo godinama. "Počneš se raspadati, ali moraš ostati u jednom komadu. Nemaš izbora", a kako bismo ostali mladi, Iris savjetuje da razmišljamo kao mladi. 

Foto: Shutterstock

Pjevač Jimmy Stanić ima 89 godina, a i dalje pršti energijom. Prošle je godine nakon 35 godina ponovo ušao u studio, a i dalje održava koncerte. Stanić je u svojoj karijeri prigrlio i jazz, no i dalje su mu najdraži nastupi s njegovom suprugom Barbarom. Otkrio je kako je i njegova majka bila dugovječna i doživjela je 90 godina. "Znači, ja još imam neke fore. To je u genima", rekao je. 

Foto: Grgur Zucko/Pixsell

Najtraženiji umirovljenik u Zagrebu Toni otkrio nam je sve o dugovječnosti, a razgovarali smo i o ljubavi!

 

Komentara 26

Avatar poljicanin
poljicanin
14:02 24.01.2019.

Hebo vas Manolić i vi njega!Koji ste lik samo našli...

Avatar Manolique
Manolique
15:05 24.01.2019.

Zašto govorite za Manolića da se vruć nije vode napio? Zar mislite da je bilo lako osnivati HDZ kad je bilo najgore zajedno s Degoricijom, Boljkovcem, vrbovati JNA oficire poput Domazeta i Krstičevića za Našu Stvar? Gdje ste vi bili 91 dok je Manolić s Tiđmanom stvarao Državu?.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:28 25.01.2019.

Vama koji ste jalni na ove uspješne i vitalne ljude zato i je tako, jer ste puni ljutnje, zavisti, a njihov zdrav stav o životu vas vrijeđa. Mijenjajte sebe, a ne druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije