Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Okruglice od tikvica neodoljivog su okusa, a u kombinaciji s umakom pravo su jelo za ljetna druženja

Nema jela koje se ne može pripremiti od tikvica, a ove slasne okruglice jedno su nam od omiljenih jela. Možete ih poslužiti uz umak na bazi rajčice, jogurta, vrhnja, dodati malo ljute papričice u smjesu ili jednostavno uživati u laganijoj varijanti.
03. kolovoza 2022. u 10:18 2 komentara 54875 prikaza
Foto: Shutterstock

Količine sastojaka u receptu dovoljne su za otprilike 16 okruglica. Ako jelo pripremate za veće ili jako gladno društvo možete udvostručiti količine, a ostane li vam smjese, možete je i zamrznuti i upotrijebiti za neki drugi obrok.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Okruglice od tikvica

Sastojci:

2-3 tikvice srednje veličine, nasjeckane i dobro ocijeđene

1 režanj češnjaka, sitno sjeckan 

30 g krušnih mrvica

25 g ribanog parmezana 

1 veliko jaje

2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca (ili 1 žlica sušenog vlasca)

1 žlica nasjeckanog svježeg peršina (ili 1/2 žlice sušenog)

1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka (ili 1/2 žličice sušenog)

1 žličica nasjeckanog svježeg origana (ili 1/2 žličice sušenog)

prstohvat soli i papra

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano premažite lim za pečenje maslinovim uljem. Naribajte tikvice na čistu krpu, lagano zamotajte i ostavite da se iscijedi voda iz tikvica. Naribajte češnjak na najsitnijim rupicama na ribežu. Ubacite nasjeckane tikvice, češnjak, jaje, krušne mrvice, parmezan, vlasac, peršin, bosiljak, origano, sol i papar u zdjelu srednje veličine. Dobro izmiješajte da se sve sjedini. Žlicom smjese premažite ruke, oblikujte male loptice i stavljajte na lim za pečenje. Pecite 15-18 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene. Poslužite toplo uz neki umak po želji

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Slatke priče Napokon recept za knedle s marelicama uz koji nećete moći prestati pripremati ovu ljetnu verziju omiljene poslastice Odličan savjet! Kako dobiti ovako finu koricu na kruhu? Samo slijedite upute u receptu koji vam darujemo! Omiljena ljetna povrtnica Jelo koje obožavamo: Ljeto nije ljeto ako barem jednom ne uživate u ovim famoznim punjenim patlidžanima!
Zagreb: Danis Tanović,  bosanskohercegovački režiser, scenarist i producent
Težak period
Oskarovac Danis Tanović o nesreći u kojoj mu je sin ozlijeđen: I danas mi ponekad zasuze oči kada pomislim na sve
Fortenova grupa
ODRŽIVOST JE BUDUĆNOST
Da bi život bio zdraviji