Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eto vam feminizma

Ne očekujte pomoć, prošlo je vrijeme kavalira

zgodna zena
14.04.2010.
u 12:52

Više od polovice ispitanih pripadnica ljepšeg spola izjavilo je da u pravilu same nose prepune vrećice iz "špeceraja", a isti postotak ispitanica, 50 posto, tvrdi da se uz svoje muškarce ne osjećaju ni po čemu posebne.

Male geste čine džentlmena - poznata je izreka koja, čini se, odlazi u povijest. Žene će u budućnosti same nositi svoje kovčege, a od hladnog vjetra nitko ih neće zaštititi jaknom preko ramena. Kako donosi Daily Mail, milijuni žena vjeruju da je kavalirsko ponašanje izumrlo, a jedna od pet ispitanica u britanskoj studiji izjavljuje da nikad nije srela muškarca kojeg bi nazvala "pravim džentlmenom".

Više od polovice ispitanih pripadnica ljepšeg spola izjavilo je da u pravilu same nose prepune vrećice namirnica, a isti postotak ispitanica, 50 posto, tvrdi da se uz svoje muškarce ne osjećaju ni po čemu posebne.

Očekivano, većina muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju zanijekalo je pritužbe svojih partnerica, ističući kako "u pravilu drže do džentlmenskih manira". Kako bilo, njih čak 40 posto pohvalilo se kako "samoinicijativno opere suđe", smatrajući taj čin iznimno džentlmenskim.

- Kroz povijest muškarci su bili ti koji svojim pratiljama otvaraju vrata, plaćaju račun na zajedničkom izlasku te hodaju s vanjske strane nogostupa. Čini se da su ove geste stvar prošlosti i da tradicionalni džentlmen izumire - komentirao je rezultate istraživanja profesor Green. Studija je također pokazala da je gotovo trećina žena od svojih partnera zatražila da budu kavaliri, ali neuspješno, i da je četvrtina ispitanica prekinula vezu s partnerom kojemu je kavalirsko ponašanje strano. 

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
16:51 14.04.2010.

Ima ih ,koji bi zene tukli ,prije jela ,poslije jele i opet izmedju.

PR
Pretorian43
15:28 14.04.2010.

Naslov članka je baš OK. Jer ako smo jednaki, a žene to traže i zastupaju, a posebno feministice, onda šta ima ko kome da otvara vrata ili nosi vrečice. Pa jednaki smo, zar ne? Svako neka tegli svoje, to je prava jednakost među spolovima.

OB
-obrisani-
15:26 14.04.2010.

da, vrijeme konja i konjanika je prošlo. sad je vrijeme kobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije