Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuhajte kod kuće

7 jednostavnih i zdravih jela koja možete pripremiti za gablec

žena jede
Foto: Thinkstock
07.04.2014.
u 10:15

Ne riskirajte da sve padne u vodu kada ste se već odlučili pripaziti na težinu i pročistiti organizam.

Iako ćete možda biti u iskušenju da naručite ručak u nekom restoranu, znajte da će to narušiti provođenje plana detoksikacije. Dakle, pripremajte obroke kod kuće!

1. Salata od tunjevine

Pomiješajte sadržaj konzerve s pola šalice kukuruza (također iz konzerve), jednom žličicom maslinovog ulja i malo limunovog soka, na pečenom krumpiru.

2. Pureća pljeskavica

Pljeskavicu od mljevenog purećeg mesa i začina ispecite na teflonu u malo maslinovog ulja. Servirajte je s kuhanim krumpirom ili drugim povrćem.

3. Piletina na žaru

Ispecite polovicu bijelog pilećeg mesa na žaru. Premažite ga senfom i uvijte u list zelene salate. Na kraju obroka pojedite jabuku.

4. Salata od miješanog povrća i piletine

Salatu od nekoliko vrsta svježeg zelenog povrća začinite vinskim octom. Servirajte uz dimljena pileća prsa.

5. Kuhana piletina

Kuhajte pola bijelog pilećeg mesa u vodi s polovicom kocke povrtne juhe. Kada je napola kuhano, dodajte integralnu rižu ili neko drugo povrće.

6. Začinjeni škampi

Propržite 120 g škampa na malo maslinovog ulja, uz dodatak češnjaka, peršina, papra... Servirajte sa salatom od slatkog kupusa.

7. Pečena puretina s ciklom

Premažite pureći batak žličicom maslinovog ulja, senfom i curryjem, začinite ga češnjakom i ispecite. Servirajte uz salatu od kuhane cikle.

>>4 savjeta koja će vam pomoći da ubrzate metabolizam

>>I to je moguće - mršavite uz čokoladu i krumpir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije