Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Na TikToku se uspoređuju make up trendovi iz 2016. s današnjim - razlika je ogromna!

tiktok
18.03.2021.
u 15:30

Umjesto mat podloge danas se preferiraju prirodne podloge boje kože, sjenilo nije upečatljivo i nanosi ga se minimalno, a najviše se cijeni šminka koja se skoro ni ne vidi, poznatija kao 'no make up, make up look'

Nedavno je jedna djevojka na TikToku pod hashtagom #2016vs2021challenge pokrenula izazov u kojem žene i djevojke uspoređuju make up trendove iz 2016. godine s današnjim trendovima šminkanja. Ljubiteljice kozmetike tako online uspoređuju svoje make up rutine, i to tako da s bijelom crtom po sredini lice podijele na dvije polovice: pa lijevu stranu šminkaju kako se to radilo 'davne' 2016. godine, a desnu kako bi našminkale za večerašnji izlazak. A razlika je nevjerojatna.

Vjerojatno najočitije je da su nestali oni zaobljeni lukovi obrva, a zamijenili su ih pravilni i zaglađeni lukovi iznad očiju, 'premazani' s bojom ili maskarom za obrve.

@mollypashbymua

Less is more 😊 I can’t believe I actually used to go out looking like that 🥺 ##LiftYourDream ##fyp ##foryoupage ##makeup ##howidomymakeup ##2016vs2021

♬ Up - Cardi B

Umjesto nesjajne mat podloge danas se na licu preferiraju prirodne podloge boje kože, sjenilo više nije upečatljivo i nanosi ga se minimalno, a korektor se isto koristi samo gdje je potreban, najčešće ispod očiju, da sakrije tamnije podočnjake.

Jesu li Hrvati puritanci? Uglavnom jesu, ali ne u tolikoj mjeri kao Amerikanci

1/5

Isto tako, većina je današnjih make up proizvoda u kremi, uključujući konturu, bronzer i rumenilo koji su prije bili puderaste teksture, a sjajni su ruževi zamjenili one mat i bez sjaja: za što prirodniji i 'svježiji' izgled koji je danas svima željeni rezultat.

@keilidhmua

Who even is she ? ##makeup ##2016vs2021 ##transformation ##beautyroutine

♬ original sound - KeilidhMua

- Baš kao i sve drugo i trendovi dolaze i prolaze, a ni beauty trendovi nisu iznimka - kaže beauty urednica portala Cosmetify, Ellie Child.

Najnoviji trendovi o kojima se danas u beauty svijetu govori, dodaje, su 'no make up look' (izgled bez šminke) ili 'efekt čistog lica'.

- Visoka moda i modne piste godinama su bile mjesto ekstravagantnog šminkanja, a sada slave besprijekornu, prirodnu kožu i 'čistu' ljepotu' - kaže Child, što ne iznenađuje budući da se svi trude u svakom smislu živjeti 'održivo' i koristiti takve proizvode. Zbog toga se i u ljepoti slijedi onaj poznati pristup da je manje - više.

@juliettaf

Which makeup do you prefer?🤔❤️ ##2016vs2021 ##makeuptrends ##makeupmetamorphos ##viral ##fyp ##foryoupage

♬ som original - r u n w a y

Na trendove, kaže Child, utječu mnogi čimbenici, od poznatih i slavnih ličnosti do spomenutog pristupa održivosti i društvene odgovornosti, pa su svi danas više nego prije zainteresirani za zdravlje i njegu kože.

- Kako smo zbog pandemija više vremena provodili kod kuće, nismo ni trebali ni željeli lice potpuno prekriveno sa slojevima podloge i pudera - dodala je. Radije bismo, kaže, htjeli postići prirodan izgled s kojim bez puno razmišljanja možemo i snimiti selfie i obaviti poslovni poziv preko Zoom-a.

@gwmakeup

why doesn’t TikTok let u go back & edit after posting😭😡 anyways 2016 or 2021?! ##2016vs2021 ##makeuptips ##makeuphacks ##makeuptutorial ##viral ##fyp

♬ Poker face edited by me - Bailey

- A od svih trendova koji su se kroz godine izmijenili, zdravo i čisto lice sigurno je najbolji trend koji nas je 'pogodio' u posljednjih nekoliko godina - zaključila je Child za Metro.

Muškarac promovira vježbe za jaču vilicu, liječnici se ne slažu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije