Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo

Shutterstock
11.01.2023.
u 06:00

S jajima možete i slikati, ali ih možete koristiti i za oporavak vlasišta kose

Jaja su jedna od najpristupačnijih, najjeftinijih i najhranjivijih namirnica. Kombiniraju se u raznim jelima, slatkima i slanima, no to nije sve za što se mogu koristiti u kućanstvu. Naime, kako piše Cookist, jaja nisu namijenjena samo za bacanje na tavu. Evo za što sve mogu poslužiti u kućanstvu. 

6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

1/6

Slikanje

Prije nego što su izmišljene moderne boje, ljudi su za slikanje na platnu uglavnom koristili mješavinu osnovnog pigmenta koji daje boju, malo vode i žutanjka. Boja koja se dobije miješanjem s jajetom iznenađujuće je stabilna i dugotrajna.

Tretman za kosu

Umjesto da trošite novce na skupe maske za kosu, izradite ih sami za puno manje novaca. Jaja su puna bjelančevina kao i drugih hranjivih tvari koje su dobre za kosu. Sve što morate učiniti je izmutiti jaje i utrljati ga na kosu. Ostavite da stoji oko 20 minuta, a potom isperite hladnom vodom. Tako ćete istovremeno nahraniti kosu i ukloniti neželjenu masnoću.

Čišćenje cipela

Ako ste iznenada ostali bez sredstva za čišćenje cipela, ne očajavajte. Razbijte jedno jaja i odvojite žutanjak od bjelanjka. Pomoću spužve utrljajte samo bjelanjak na kožu dok se skroz ne upije. Ispolirajte tako cijelu cipelu.

Popravak hladnjaka u automobilu

Vjerojatno to nikome ne bi palo napamet, ali možemo pretpostaviti da je osoba koja je smislila ovaj trik, imala puno problema s hladnjakom automobila. Naime, ako hladnjak iznenada procuri, u njega uspite bjelanjak. Ako se to napravi kako treba i ako još ima vode u sustavu, bjelanjak će se micati prema rupi i kako voda postaje toplija, bjelanjak će se skuhati i tako začepiti rupu.

Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!

 

Ključne riječi

Komentara 1

DS
dstulic
07:01 11.01.2023.

Još samo da nisu skuplja nego u Njemačkoj…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije