Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Male promjene

Michelle Obama zabrinuta za svoje kćeri zbog trenda debljanja

obiteljski portret
The White House
31.01.2010.
u 20:07

Prva dama SAD-a, Michelle Obama, uokvirila je svoju kampanju protiv dječje pretilosti, zabrinutošću za svoje kćeri zbog trenda debljanja kod djece i mladih

Prva dama SAD-a, Michelle Obama, uokvirila je svoju kampanju protiv dječje pretilosti, zabrinutošću za svoje kćeri zbog trenda debljanja kod djece i mladih.

– Uvijek sam mislila kako su moja djeca savršena i nisam primjećivala promjene – rekla je Michelle koju je obiteljski pedijatar upozorio da pripazi na indeks tjelesne mase svojih kćeri.

Napomenula je i kako roditelji često primjete da se djeca ne hrane pravilno i ne vježbaju dovoljno, ali mislila je kako se to događa samo drugoj djeci.

– Prvo nisam bila sigurna što bih točno trebala napraviti s informacijom da pripazim na indeks svoje djece, ali znala sam da moram napraviti nešto. Morala sam voditi obitelj u drugom smjeru – kaže Michelle koja je i uvela promjene.

Zabranila je televiziju preko tjedna, kontrolirala veličinu obroka, uvela nemasno mlijeko u kuhinju, te mnogo voća i povrća na tanjuru.

– Kada smo nakon nekog vremena posjetile pedijatra, bio je zadivljen. Ali to su doista bile male promjene koje vode do poboljšanja. To je i poruka koju želim poslati u kampanji protiv pretilosti, da male promjene vode do velikih rezultata – zaključila je Obama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:40 01.02.2010.

Evo, to je prednost, a ujedno i mana (reći će ovi koji se tješe na taj način) bogataša. Ne moraš štedjeti na hrani! Uvijek i u svako doba možeš otići u restoran, naručiti, pojesti i platiti što god hoćeš! I na računu ti se ne osjeti! Ali se osjeti na kilaži, ali, bože moj, ne bi li se svi mi mijenjali sa ljudima koji vode takav, nezdravi život!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije