PROMO

Mali kućanski uređaji koji štede energiju i novac

Mali kućanski uređaji
Foto: Gorenje
1/3
22.03.2023.
u 08:00

Energetska učinkovitost je vruća tema kako svijet postaje svjesniji utjecaja koje naše djelovanje ima na okoliš i naše novčanike.

Dok su veliki kućanski uređaji poput hladnjaka, perilica posuđa i perilica rublja fokus za postizanje što veće energetske učinkovitosti, mali kućanski uređaji koje koristimo svaki dan često mogu napraviti veliku razliku.

Ušteda energije je nužna u današnjem svijetu i računa se svaki mali trud koji uložimo kako bi sačuvali energiju. Okvirni izračun pokazuje da minimalna godišnja potreba za električnom energijom (bez grijanja i klimatizacije) iznosi prosječno 1.800 kWh za kućanstvo s tri ili četiri člana obitelji. Prilikom izrade plana smanjenja potrošnje energije, mali kućanski uređaji, iako često zanemareni, mogu igrati značajnu ulogu u smanjenju potrošnje energije. Suvremene tehnologije ugrađene u male kućanske uređaje mogu napraviti promjene koje donose velike uštede.

Energetska učinkovitost također pojednostavljuje život

Kao renomirana marka kućanskih uređaja, Gorenje ima misiju podržati i olakšati svakodnevni život kupaca ponudom modernih, inovativnih i pouzdanih uređaja koji pojednostavljuju kućne poslove i obveze. Pojednostavljenje života također uključuje manje brige o troškovima, što znači da obećanje marke Gorenje uključuje veću energetsku učinkovitosti, a time i manju potrošnju energije. Kao što je već rečeno, ne samo veliki, već i mali kućanski uređaji mogu značajno uštedjeti energiju i pomoći u smanjenju mjesečnih troškova kućanstva, stoga Gorenje nudi niz malih kućanskih uređaja koji ispunjavaju ciljeve.

Foto: Gorenje

Energetski učinkoviti mali kućanski uređaji u vašoj kuhinji

Pametan odabir malih kućanskih uređaja može stvarno pomoći kućanstvima da povećaju uštedu energije i time minimiziraju troškove. Friteza na vrući zrak Gorenje je izvrstan primjer tehnologije za uštedu energije. Bez prethodnog zagrijavanja, troši manje energije i zdravija je alternativa tradicionalnim metodama prženja u dubokom ulju.

Još jedno iznimno praktično i učinkovito rješenje je Gorenje prijenosno indukcijsko kuhalo, jer zauzima minimalno prostora, trenutno se zagrijava, smanjujući vrijeme potrebno za kuhanje obroka, kao i utrošak električne energije. Iako možda zvuči nevjerojatno, kuhalo za vodu jedan je od energetski najučinkovitijih uređaja koje možete imati u kući, jer se otprilike 80% topline koju potroši kuhalo za vodu koristi za zagrijavanje vode. Ovisno o modelu, može se koristiti i za zagrijavanje raznih drugih tekućina, poput mlijeka, čaja i kave, tako da svaki član obitelji može u trenu uživati ​​u svom omiljenom toplom napitku.

Foto: Gorenje

Kada govorimo o energetski učinkovitim malim kućanskim aparatima iz Gorenja, posebno mjesto zauzima mikrovalna pećnica. Omogućuje brže kuhanje i pečenje, osiguravajući savršene rezultate uštedom 80% energije u usporedbi s klasičnom pećnicom. Kako ne stvara toliko topline u kuhinji, također može uštedjeti na troškovima klimatizacije tijekom ljeta.

Na kraju, korištenje odvlaživača također može smanjiti potrošnju energije u kućanstvu. Odvlaživači uklanjaju vlagu iz zraka u domu, čineći temperaturu zraka nižom. Budući da odvlaživači troše manje električne energije od klima uređaja, kupnja jednog rezultira ukupnom uštedom na vašem računu za struju.

Zaključno, s malo pozornosti na detalje i pravim uređajima, možemo uštedjeti energiju i novac svaki dan. Gorenje je predano svojim kupcima osigurati visokokvalitetne, energetski učinkovite male kućanske aparate kako bi naš život učinili lakšim, učinkovitijim i održivijim.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije