Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozite im

Ljubimci se plaše petardi i vatrometa? Uz ove trikove olakšajte im stresnu situaciju

Pixabay
22.12.2021.
u 09:11

Silvestrovo, odnosno Stara godina, može biti jako stresna noć za pse - zbog pucnjave.

Vatromet je možda lijepa stvar za pogledati, pogotovo tijekom blagdana, ali četveronožni prijatelji nisu nimalo oduševljeni pucnjavom. Petarde i vatromet psima izazivaju veliku nelagodu i stres, pa će se vrlo vjerojatno sakriti pod stol, uznemireno hodati po prostoriji i cviliti. Iako im ne možete taj strah potpuno otkloniti, postoje neke metode s kojima ih možete barem malo umiriti i pokazati im da ste uz njih.

Omotajte ih nekom tkaninom
Umotavanje u dekicu, vašu vestu ili neku drugu tkaninu tijekom napadaja straha može im dosta olakšati, pogotovo ako ih još smjestite sebi u krilo, na kauč ili krevet. Pripazite samo da im ne stegnete previše tkaninu oko prsa i vrata.

Izmorite ih tijekom dana
Ako baš znate da će tog dana biti vatromet i pucnjava - kao što je, recimo, uvijek za doček nove godine - izvedite psa preko dana u dugu šetnju, na planinarenje, u park... Ponekad, kada su jako umorni, psi manje reagiraju na pucnjavu, a neki je čak uspiju i prespavati.

Upalite zvuk! 😂😉 Dikobraz George uživa u batatu za ručak

Ne izvodite ih van
Odvedite ih da obave nuždu prije ponoći i same pucnjave. Nikako ih nemojte izvoditi van za to vrijeme, samo ćete pojačati strah, a postoji i velika mogućnost da pas neće htjeti niti izaći iz stana.

Okupirajte ih nečim drugim
Za vrijeme vatrometa napravite nešto što će odvući njihovu pažnju. Dajte im poslasticu, započnite neku igru ili jednostavno maženje. Osim toga, možete pustiti glasnije neku glazbu ili zvukove koji ih umiruju na zvučnike kako bi što manje čuli vatromet, prenosi petMD.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije