Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo i fino

Lijek nad lijekovima iz bakine kuhinje: Juhu od repe poslužite s ovim genijalnim kuglicama od graha!

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
07.01.2023.
u 07:00

Repa ima osobito dobar učinak na zdravlje dišnih organa, a dobra je vijest i da pomaže u održavanju kilograma. Kako je tek fina u ovoj juhici naše omiljene gastroblogerice Nasje Duplančić – čista petica!

Želite li presjeći i vratiti se normalnoj prehrani, bolji početak nego s ovom juhom ne postoji. Na blogu Mama, ja sam gladan pronaći ćete cijelu riznicu jednako zdravih recepata od kojih će vaš organizam ponovo profunkcionirati. Evo i recepta za ovu finu juhicu.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Juha od repe i kuglice od graha

Za juhu:

1 repa (oko 300 g) 

400 g krumpira

1 luk

50 g špeka/pancete

sol, papar, čili

dimljena crvena paprika

maslinovo ulje

Za kuglice:

250 g mladog graha

sezamove sjemenke

curry

sol, papar

1 bjelanjak

Priprema:

Repu i krumpire ogulite i narežite na kockice. Luk ogulite i narežite na 4 dijela. Špek narežite na sitne komadiće. U lonac na malo maslinova ulja stavite luk i špek da se pirjaju oko 5 minuta. Dodajte krumpir i repu pa nastavite pirjati miješajući. Posolite i dodajte crvenu papriku. Kad se povrće počne lijepiti za dno, prelijte vodom i neka se kuha dok ne omekša. S pomoću štapnog miksera izradite krem-juhu. Po potrebi dodajte još vode i začina. I ne zaboravite prstohvat čilija! Servirajte uz suncokretove sjemenke i malo crvene dimljene paprike. Za kuglice skuhajte grah, ocijedite vodu pa ga stavite u multipraktik. Dodajte začine i malo maslinova ulja. Rukama oblikujte kuglice, uvaljajte svaku u bjelanjak pa u sezamove sjemenke. Popecite ih kratko na tavi koju ste tek toliko premazali s malo ulja. Servirajte uz juhu umjesto kruha.




 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije