Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrlo jednostavno

Laptop vam je prljav? Ovako ćete ga očistiti brzo i jednostavno!

Shutterstock
22.02.2024.
u 08:00

Prije samog postupka čišćenja, obavezno ugasite laptop, izvadite bateriju te ga iskjučite iz struje

Laptop je danas nešto što koristimo gotovo svakodnevno, a s vremena na vrijeme i njega je potrebno temeljito očistiti. Da bismo vam pomogli u tome, donosimo vam savjete kako očistiti laptop.

Prije samog postupka čišćenja, obavezno ugasite laptop, izvadite bateriju te ga iskjučite iz struje. U protivnom, postoji opasnost od strujnog udara ili uništavanja laptopa te svih njegovih komponenti. Tipkovnica je dio laptopa koji najčešće nastrada – mrvice, prašina, dlake i masnoća znaju se nakupljati na tipkovnici, što ne izgleda nimalo lijepo, piše The New York Times.

VEZANI ČLANCI:

Kod čišćenja tipkovnice, može vam poslužiti komprimirani zrak. Ovaj sprej služi za brzo i sigurno uklanjanje raznih nečistoća s tipkovnice, a možete ga nabaviti u svakoj boljoj trgovini. Komprimirani zrak lagano poprskajte po tipkovnici te ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim uzmite štapiće za uha te lagano prođite svim pukotinama na tipkovnici – nečistoće bi trebale nestati.

Sljedeći na redu su utori koji se nalaze na različitim stranama laptopa, a služe za USB priključke, slušalice i ostale kablove. Za čišćenje utora na laptopu također vam može poslužiti sprej komprimiranog zraka.

Zaslon laptopa najbolje je čistiti na kraju, a za to se preporučuje upotrebna posebno namijenjenih sredstava za čišćenje ekrana. Obično sredstvo za čišćenje moglo bi oštetiti ekran te tako izazvati kvar na laptopu.

Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije