Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Kako čistite svoj laminat? Postoji velika šansa da radite jednu veliku pogrešku!

Shutterstock
19.02.2024.
u 08:00

Izbjegavajte ovo činiti jer može napraviti ogrebotine na podu te oštetiti njegov zaštitni površinski sloj

Laminatni podovi, osim što estetski lijepo izgledaju, jednostavno se postavljaju, preko svoje površine imaju zaštitni sloj, te su puno jeftiniji od onih drvenih. Direktorica laboratorija koji je zadužen za čišćenje u Good Housekeeping Institutu Carolyn Forte otkrila je kako pravilno održavati laminatne podove, piše Good Housekeeping. 

Prije svega, podove treba dobro usisati kako bi se uklonila nečistoća iz pukotina. "Isključite rotirajuću četku kako njezine čekinje ne bi izgrebale vaše podove i raspršile prljavštinu", savjetovala je Carolyn.

VEZANI ČLANCI:

Otprilike jednom mjesečno sve površine prijeđite krpom natopljenom sredstvom za temeljito dubinsko čišćenje laminata. Prostorije poput kuhinje ili hodnika očistite i češće jer se brzo isprljaju. Nabavite krpu od mikrofibre koja se može prati ili onu s jastučićima za jednokratnu upotrebu. Lagano prskajte sredstvo za čišćenje laminata kako ne biste previše namočili pod te zatim sve obrišite krpom.

Kako biste spriječili oštećenje podova, nemojte ih laštiti ili prekrivati voskom. Također, nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak za čišćenje te čeličnu vunu. Oni mogu napraviti ogrebotine na podu te oštetiti njegov zaštitni površinski sloj.

"Najbolje je ne koristiti parne čistače. Oni mogu napraviti toliku štetu da vam proizvođač neće priznati garanciju koju vam je dao na laminat. Na to vas moraju upozoriti i proizvođači podova", rekla je Forte.

Stručnjakinja podijelila recept za otopinu koja prašinu drži dalje od namještaja i do mjesec dana! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije