Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti

Kupaći kostim ne perite u perilici i ne sušite na suncu; stručnjaci otkrili kako ih pravilno održavati

Pixabay
02.07.2020.
u 09:13

Tkanina od koje je napravljen kupaći kostim jako je osjetljiva, pa bi s pranjem trebali biti jako oprezni.

Kao prvi korak koji trebate napraviti prije pranja, Jennifer Ahoni, viša voditeljica i stručnjakinja za komunikaciju u Tideu, te Patrick Harewood, glavni znanstvenik za pranje rublja u Henkelu u SAD-u, navode provjeravanje etikete kako biste vidjeli imali kakvih posebnih uputa.

Bilo bi dobro da kupaći perete nakon svakog korištenja, a iako ga mnogi ubacuju u perilicu rublja, najbolja metoda je pranje na ruke. Uklonit ćete sol, klor, kremu za sunčanje i prirodna ulja, kaže Ahoni, ali i produljiti vijek trajanja jer je tkanina, od koje su kupaći kostimi napravljeni, izrazito osjetljiva i treba pažljivo rukovati s njom, prenosi The Fox News.

5 stvari koje veterinar radi sa svojim ljubimcem, a vi sa svojim ne:

Kada se vratite s plaže ili bazena, nemojte ostavljati mokar badić predugo u vrećici ili torbi, već ga odmah operite jer može zadržati neugodne mirise.

Uzmite blagi deterdžent ili čak samo običnu vodu i dobro isperite badić, a zatim ga stavite na ravnu površinu na hladno mjestu, u zatvoreni prostor. Pustite da se osuši na zraku kako bi se očuvala forma. Nikako ih nemojte sušiti na suncu, napominju stručnjaci, jer UV svjetlo može izbijeliti tkaninu, baš kao i sušilica rublja.

Još jedna stvar koju bi trebalo izbjegavati jest cijeđenje badića rukama. Tako uništavate elastičnost i kostim gubi svoju formu.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:43 02.07.2020.

Ja svoj operem u škrinji i osušim ga u škrinji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije