Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kuharica podijelila recept za savršeno pečene krumpire čija priprema traje 15 sati; mnogi kažu da se isplati

Kuharica je recept podijelila na TikTok i Instagram profilu, a mnogi su se odlučili 'baciti na posao' i provjeriti isplati li se potrošiti gotovo cijeli dan za pečenje krumpira
19. kolovoza 2021. u 14:31 0 komentara 9229 prikaza
Foto: Instagram/ poppy_cooks

Kuharica s Michelinovom obukom i 'kraljica krumpira' Britanka Poppy O’Toole podijelila je nedavno svoj poduži recept za 'savršeno mekane i sočne' pečene krumpire za kojim su poludjeli pratitelji na društvenim mrežama - iako njihovo spremanje traje nevjerojatnih 15 sati (12 sati pripreme i tri sata obrade) i uključuje rezanje, mariniranje, slaganje u slojeve, pečenje i prženje.

Premda uključuje puno vremena, recept ima samo četiri sastojka: goveđu mast, morsku sol, krumpir i biljno ulje. Kao alternativa u goveđoj, O'Toole kaže da se može koristiti i mast od guske ili patke.

Hrvatska kulturna baština na udaru je klimatskih promjena

1 / 4
Panorama view of the old town Dubrovnik in Croatia

Podijelila ga je na svom TikTok i Instagram profilu, a mnogi su se odlučili 'baciti na posao' i provjeriti isplati li se potrošiti gotovo cijeli dan za pečenje krumpira - i oduševljeni su! Ako i sami želite probati, evo što vam točno treba i kako se radi:

200 g otopljene goveđe masti (loja) 
1 žlica morske soli
1,5 kg krumpira za pečenje
1 l biljnog ulja

@poppycooks

You’ve been chosen. Please stay as long as you like 🙏🥔 ##potatotiktok ##potatok ##potato ##heaven

♬ Welcome to Potato TikTok - Poppy O’Toole

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 130°C
2. Ogulite i tanko narežite krumpire na komade otprilike iste veličine
3. Rastopite goveđu mast i umiješajte sol i narezani krumpir (nakon ovog morate raditi brzo ili nastaviti topiti mast u mikrovalnoj pećnici jer se brzo 'stvrdne')
4. U kalup za pečenje ulijte mast i posložite krumpir
5. Stavite ga u pećnicu na tri sata ili dok ne omekša
6. Kad je gotov pritisnite ga s teškim poklopcem (da se stisne) i ostaviti u hladnjaku 12 sati
7. Narežite komade u oblik čipsa i pržite na biljnom ulju na tavi na 190°C dok ne dobije zlatnu boju
8. Posolite i poslužite uz pečenje, a može i same!

Ovo će biti blizu: Asteroidu će Zemlja poslužiti kao praćka

'Spasi se' Sjedila na spoju i dobila pisamce od muškarca u blizini: Upozorio ju je da bježi, evo zašto Na Twitteru CIA objavila zagonetku: Znate li vi koliko je sati na ovoj fotografiji? Podijelila žena na Mumsnetu Unajmila je kućicu za odmor, a kada je stigla dočekala ju je neobična poruka: Vlasnik imao molbu
Super stvar
Otkrila 'tajni' pretinac u perilici rublja i ostala oduševljena njegovom svrhom: Imate li ga i vi?
JULIJE DOMAC
Intervju s ravnateljem REGEA-e
Julije Domac: “Obnovljivi izvori energije najbolje je što se Hrvatskoj može dogoditi.
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.