Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Kombinacija ovih dviju namirnica ubija stanice jednog od najčešćih rakova

Znanstvenici vjeruju kako je jogurt s brokulom čudotvoran lijek kojim se treba koristiti kao prevencijom u borbi protiv raka debelog crijeva
15. siječnja 2018. u 17:30 10 komentara 73709 prikaza
trbuh, bolovi
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/4

Do nevjerojatnog otkrića došli su znanstvenici iz Singapura koji tvrde kako jogurt od brokule ubija stanice raka debelog crijeva.

povrće jedite ih češće Ovo su namirnice koje će spriječiti razvoj raka dojke

Oni su, naime, napravili testiranje na tumorima miševa koji su konzumirali jogurt s brokulom te su ustanovili kako je ta namirnica ubila čak 75 posto tumora u miševima te više od 95 posto tumora uzgojenih u laboratoriju.

Brokula sadrži kemijski spoj sulforafan koji se koristi u suzbijanju raka, dok jogurt sadrži probiotike – dobre bakterije koje održavaju prirodnu ravnotežu u želucu i crijevima.

Zbog ovog istraživanja znanstvenici vjeruju kako je jogurt s brokulom čudotvoran lijek kojim se treba koristiti kao prevencijom u borbi protiv raka ili prilikom rješavanja tumorskih stanica koje nisu kirurški odstranjene, a inače se ubijaju kemoterapijom.

Znanstvenici su isto istraživanje proveli i na tumorskim stanicama raka dojke i želuca, no jogurt s brokulom nije na njih nikako djelovao, za razliku od djelovanja na stanice raka debelog crijeva.

– Majke su u pravu kada vas tjeraju da jedete zeleno povrće – rekao je dr. Chun-Loong Ho, jedan od voditelja istraživanja.

Inače, rak debelog crijeva drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca i žena, a postotak pojave ove bolesti svake je godine u porastu.

Ovo su simptomi raka crijeva na koje trebaju paziti i mlađe osobe

trbuh, bolovi
1 / 5
Rak debelog crijeva jedna je od najčešćih zloćudnih bolesti kod oba spola. Kirurški zahvat je osnovni oblik liječenja, a preventivnim testovima i pregledima može se otkriti u ranoj fazi, ali rijetko tko ide na preventivne preglede kako bi se utvrdila rizičnost za ovu bolest...
Jogurt jednostavno Ovo je ljekoviti napitak koji će vam pomoći očuvati zdravlje sa samo dva sastojka liječnik jeste li znali? Ovu pretragu biste trebali raditi svake dvije godine nakon pedesete rak PREVENTIVNI PREGLEDI Znate li da se rak debelog crijeva može ranije otkriti ili čak spriječiti?
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Deleted user:

  Da ,ali uvijek postoji ali.Zaboravili ste spomenuti da jogurt mora biti napravljen ISKLJUČIVO od mlijeka gdje je krava pasla djetelinu s 4lista,a brokula ISKLJUČIVO mora biti Konzum+ organskog podrijetla,ubrana za totalne pomrčine mjeseca

 • Deleted user:

  Dok Đikić i Štagljar ne potvrde ovu teoriju s jogurtom od brokule, za mene su to samo naklapanja.

 • Avatar Karl_Habsburg
  Karl_Habsburg:

  Sramota Karolinu treba tužiti za nadrilječništvo