Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stilska rasprodaja

Haljine Audrey Hepburn prodane za 400.000 dolara

haljina
Arhiva Večernjeg lista
11.12.2009.
u 08:30

Na aukciji londonske aukcijske kuće Kerry Taylor Auctions ovih je dana najvišu cijenu, od čak 98 tisuća dolara, postigla haljina koju je za glumicu dizajnirao slavni kreator Hubert de Givenchy

Poznata londonska aukcijska kuća Kerry Taylor Auctions ovih je dana jedva izdržala navalu mnoštva zaintersiranog za kreacije koje je slavna glumica Audrey Hepburn nosila u svojim filmovima.

Najtraženiji komadi na aukciji glumičine garderobe bili su oni s potpisom slavnog dizajnera i velikoga Audreyina prijatelja Huberta de Givenchyja. Crna čipkana haljina koju je ta modna ikona nosila u svom filmu “How To Steel A Million” postigla je najvišu cijenu. Prodana je za čak 98 tisuća američkih dolara. Još jedna Givenchyjeva kreacija postigla je impresivnu cijenu. Haljina u kojoj se glumica pojavila na crvenom tepihu promovirajući “Doručak kod Tiffanyja” postigla je cijenu od 22.500 dolara.

Cjelokupna aukcija, na kojoj su se uz haljine mogli kupiti i kostimi te odijela u kojima se zvijezda pojavljivala na promocijama svojih filmova, ali i rekviziti iz filmova, poput slavne tijare ili cigaršpica, završena je sa 436 tisuća dolara na računu organizatora. Bila je to jedna od rijetkih aukcija na kojima je prodan svaki izložak, a organizatori su sav novac odlučili uplatiti u humanitarnu fundaciju Audrey Hepburn koju je utemeljila slavna glumica.

U prijašnjim aukcijama Hepburničinih kostima najvišu je cijenu postigla mala crna Givenchyjeva haljina koju je jedna od najvećih ikona stila prošlog stoljeća nosila u jednom od svojih najslavnijih filmova, već spomenutom “Doručku kod Tiffanyja”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije