Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je to moguće?

Govorili su mu da ima čir na želucu, tek nakon sedam godina shvatili da je dijagnoza puno gora

Matt Best/Instagram
23.08.2021.
u 15:05

Nakon nekoliko pretraga liječnici su rekli da ima refluks i čir na želucu i da će sve biti uredu, ali kako simptomi nisu prolazili, naprotiv, bili su sve gori, odlučio je otići na još nekoliko pregleda.

Matthew Best, 39-godišnjak iz Brisbanea, Australija, godinama je trpio bolove u trbuhu, a nitko mu nije mogao pomoći ni otkriti pravu dijagnozu.

Nakon nekoliko pretraga liječnici su rekli da ima refluks i čir na želucu i da će sve biti uredu, ali kako simptomi nisu prolazili, naprotiv, bili su sve gori, odlučio je otići na još nekoliko pregleda. Sljedeća dijagnoza bila je anemija i liječenje iste.

Matt je živio zdravo, koliko god je to mogao s obzirom na bolove u trbuhu koji nisu prestajali. Sedam godina ovaj je mladić živio s teškom bolešću, a da to nitko nije mogao otkriti. Tek 2018. godine, nakon kolonoskopije, liječnici su ustanovili da ima tumor u debelom crijevu koji je velik oko 10 centimetara i već u 3. stupnju. Proširio se tkivom i obavio crijeva, a Matt kaže kako je nakon te rečenice ostao u šoku i nije mogao ništa reći, a imao je bezbroj pitanja u glavi.

Nažalost, rani simptomi raka crijeva često se pojavljuju u obliku nekih svakodnevnih tegoba, poput anemije, pa je teško otkriti tako ozbiljnu dijagnozu.

Matt je operiran, išao je šest mjeseci na kemoterapiju koja je uzrokovala mučnine i iscrpljenost te perifernu neuropatiju - neki ekstremiteti bi boljeli ili utrnuli - ali nakon duge borbe, uspješno je izliječen i redovito odlazi na kolonoskopiju kako bi isključili rast novih tumora.

Foto: Matt Best/Instagram

Liječnik iznenadio svoje pratitelje otkrićem da kremiranjem ljudsko tijelo ne postaje pepeo

"Bilo je tu čudno putovanje i splet neobičnih emocija. Nikad u životu nisam osjećao toliku podršku i iskreno sam zahvalan svim članovima obitelji i prijateljima. Mislim da moram podignuti svijest o ovoj opasnoj bolesti od koje svake godine premine 5 255 Australaca, odnosno oko 101 čovjek tjedno. Ako imate dojam da nešto nije u redu, otiđite liječniku", kaže za Daily Mail.

Voditeljica progovorila o tumoru koji je izjeda: 'Bojim se da se neću probuditi'

1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije