Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Digitalni tisak na tekstil nikad nije bio jednostavniji i pristupačniji

Kompanija Grafko Caspar kao pravi pionir i lider u području digitalnog tiska na tekstil omogućuje vam da na svaki proizvod otisnete bilo koji dizajn koji vam padne na pamet
16. veljače 2021. u 08:00 913 prikaza
Grafko Caspar
Foto: Grafko Caspar
Pogledajte galeriju 1/6

Digitalna tiskarska tehnologija zadnjih godina doživljava procvat zahvaljujući brzom putu od ideje do gotovog proizvoda. Osnovne prednosti digitalnih tehnika tiska u odnosu na klasične su brzina izrade otiska, mogućnost varijabilnog tiska te umnažanje malih naklada. U praksi je sve veći broj tiskara koje nude uslugu digitalnog tiska no, kao i u svakoj industriji, važno je znati prepoznati one najkvalitetnije.

Među najvećim hrvatskim kompanijama u području digitalnog tiska na tekstil izdvaja se tvrtka Grafko Caspar koja je nedavno lansirala novu web stranicu sa ugrađenim customizatorom za izradu i personalizaciju vlastitih tkanina, T-shirt majica, hoodica, sweatshirta i drugih tekstilnih proizvoda. Osim digitalno tiskane personalizirane tkanine, odjeće i dodataka, u njihovom širokom asortimanu proizvoda pronaći ćete i zastave, bannere, LED & frame zaslone (display), sportsku odjeću po mjeri te ostale “Direct-to-Garment” personalizirane tiskane proizvode.

Grafko Caspar | Autor : Marinushmade Foto: Marinushmade

Što vi zamislite, oni će realizirati

Ova obiteljska firma nastala je prije otprilike 25 godina na sjeveru Lijepe naše u baroknom Varaždinu, a danas je pravi pionir i lider u području digitalnog tiska na tekstil. Velika je mogućnost da ste njihov visoko kvalitetan digitalni print već negdje vidjeli jer upravo oni posjeduju najveći strojni park za digitalni tisak na tekstil u regiji koji može zadovoljiti sve potrebe privatnih osoba, dizajnera ili kompanija.

U proteklih gotovo 25 godina tvrtka prati najnovije trendove i tehnologije digitalnog tiska na tekstilu, a danas je ova kompanija najveći hrvatski proizvođač svih vrsta zastava, tekstilnih transparenata, okvira i zaslona s tekstilom.

  Grafko Caspar | Autor : Grafko Caspar Foto: Grafko Caspar

Grafko Caspar | Autor : Grafko Caspar Foto: Grafko Caspar

U Grafko Caspar kompaniji posebno se izdvaja ogranak Caspar design koji predstavlja brend za modu i suradnju sa dizajnerima. Preko Caspar design brenda, tvrtka potiče kupce da prenesu svoju maštu na materijal i gotove proizvode po svom izboru. Ovi kreativni Varaždinci već su dobro poznati brojnim domaćim i stranim renomiranim dizajnerima s kojima surađuju godinama, a iznenadili biste se koje su sve planetarno popularne zvijezde nosile tkaninu koja je bila digitalno otisnuta baš u Grafko-Caspar pogonu u Hrvatskoj.

Grafko Caspar | Autor : Grafko Caspar Foto: Grafko Caspar

Microfactory koncept

U Grafko Casparu posebno se ponose činjenicom što mogu ovu hrvatsku tvornicu nazvati pravom Microfactory tvornicom i što ona zastupa sve što ovaj pojam u svijetu predstavlja.

Grafko Caspar je manje poduzeće sposobno za kompletnu proizvodnju manjih serija proizvoda. Odlična stvar je ta da se u toj tvornici mogu finalizirati svi proizvodni procesi; od razvoja, krojenja, printa, šivanja, sve do otpreme gotovog komada odjeće kupcu. Daju podršku lokalnoj zajednici, obraćaju pažnju na ekološku održivost te potiču na individualizaciju i personalizaciju proizvoda. Jer budimo realni, svima nam je dosta jednih te istih „štanc proizvoda“.

Grafko Caspar ekipa je shvatila da je Microfactory koncept rješenje za kvalitetniju, fleksibilniju, održivu i društveno osviještenu proizvodnju. Ulaganje u tehnologiju i inovacije omogućit će povratak „Slow Fashion“ modela na velika vrata. Njihov Microfactory zaokružuje proces razvoja, dizajna, izrade uzoraka, individualizacije i personalizacije, proizvodnje po mjeri i finalizacije gotovih proizvoda.

Grafko Caspar | Autor : Ana Bacinger, Little Fashion Paradise Foto: Ana Bacinger, Little Fashion Paradise

Personalizacijom do diferencijacije

Caspar Design personalizirani proizvodi zanimljiviji su, drugačiji, kvalitetniji i šareniji od onih koje svakodnevno viđamo po dućanima. Njihova tvornica je savršen izbor za već renomirane dizajnere, kao i dizajnere koje tek grade svoj brend. Uz pomoć najsuvremenije tehnologije, u mogućnosti su isprintati sve šarene, specifične i odvažne dizajne na visokokvalitetne tkanine.

Ako se pak ne želite zamarati sa šivanjem ili jednostavno nemate vremena za to, i tu vam mogu pomoći. Mogućnosti su nebrojene, a finalni rezultat bit će sve osim običan. Vaši komadi će izgledati spektakularno, uzbudljivo i živopisno. Neovisno o tome želite li kreirati samo jedan modni komad ili pokrenuti i ojačati svoj vlastiti brend, Grafko Caspar će Vam pomoći u realizaciji svojih planova.

Zato, bilo da ste dizajner, tvrtka ili susjed iz kvarta, toplog srca preporučujemo da pogledate njihov najnoviji web i katalog proizvoda.

Zagreb: Cro A Porter, 4. večer, poznati
Nove tvrdnje
Nove optužbe Miše Grofa u srpskim medijima: Nikolina je prijateljici preotela Vidoja, a bile su nerazdvojne
Borba protiv umora
Borba protiv umora
Osjećate umor i teško vam se motivirati? Evo nekoliko savjeta da promijenite svoju svakodnevicu