Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trendovi

Američka manekenka ponosno svima pokazala svoju sijedu kosu

kristen1_nnn_ned_030810
arhiva
03.08.2010.
u 15:00

Kristen McMenamy (45), majka troje djece, prestala je bojiti kosu prije šest godina i kaže: Možete starjeti i biti atraktivni.

Kad je u pitanju muška ljepota, sijeda je kosa znak otmjenosti, a kad se govori o ženskoj ljepoti, na sijede vlasi često se gleda kao na neugodan i staromodan znak starosti. Ali manekenka Kristen McMenamy odlučna je u namjeri da sijedu kosu učini poželjnom. Ova 45-godišnjakinja upravo se pojavila na naslovnici časopisa svima ponosno pokazavši svoju sijedu kosu. Amerikanka koja živi u Londonu, majka troje djece, kaže:

- Možete starjeti i biti atraktivni. Smatrala sam da će sva ta moja sijeda kosa lijepo izgledati na fotografijama.

Slike su se pojavile u najnovijem izdanju časopisa Dazed and Confused, a K. McMenamy krasit će i kolovoški broj časopisa Vogue.

Usprkos tome što radi u industriji koja opsesivno cijeni mladost, manekenka je prestala bojiti svoju kosu prije šest godina jer je smatrala da “mora krenuti dalje”. Modna industrija zasad podržava njezinu ideju. Tako Nicola Moulton iz britanskog Voguea kaže da sijeda kosa ne smeta ženinoj ljepoti, nego je naprotiv “čini još atraktivnijom zato što govori o njezinoj samosvijesti”. Institucije koje se bave pravima žena pozdravile su ovu inicijativu rekavši da je ohrabrujuće vidjeti u javnosti raznovrsnije slike žena.

Mlađe žene poput Kelly Osbourne također su nedavno “posijedjele”, ali uz pomoć boje za kosu. Ostaje za vidjeti hoće li sijeda kosa postati stalna na modnoj sceni.

K. McMenamy i prije je rušila barijere. Sredinom 1990-ih, kad je zarađivala 20.000 funti dnevno, pojavila se na pisti obrijanih obrva.

Komentara 3

FR
franel
16:15 03.08.2010.

Uzas. Izgleda kao smrt. Nije za svakog sijeda kosa. Neke zene izgledaju ok ili cak i bolje kad su sijede ali neke izgledaju kao da si im dodao 20 godina. Tako ova izgleda - meni.

DE
deoderi
22:30 03.08.2010.

Sijeda , kratka kosa OK! Ali ovdje se moram složiti s franel-om. Izgleda zastrašujuće.

DA
danebi
22:06 17.08.2010.

Ne znam kome se sad to cini atraktivnim?!? Izgleda uzasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije