Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjeća se dobro u svojoj koži

70-godišnja baka ne želi prestati nositi mini suknje i topiće: ‘Godine nemaju veze s tim!’

Instagram/@insteppfitness
23.11.2023.
u 16:30

Kad je postala mama u svojim 30-ima, Julie je nastavila sa svojom strašću, pohađajući tečajeve plesa i treninge s utezima

Julie Ford (69), baka u super formi, kaže da je odlučna nastaviti nositi kratke topiće i nakon što navrši 70 godina i želi "izgledati i osjećati se jednako dobro" kao kada je bila mlada s dvadeset i nešto godina. Naime, ona želi dokazati da i dalje možete "izgledati seksi" kako starite i želi inspirirati druge svojom cjeloživotnom ljubavi prema vježbanju, piše Mirror

Bivša profesorica tjelesnog više je voljela "trčati vani" nego učenje u učionici kao djevojčica, a svoju je profesiju odabrala kad je imala 11 godina. Uz poučavanje tjelesnog odgoja, atletski građena Julie nastavila je podučavati satove tjelovježbe za odrasle u 80-ima, a zanimala se i za hokej, netball, trčanje, vožnju biciklom i hodanje.

VEZANI ČLANCI:

Kad je postala mama u svojim 30-ima, Julie je nastavila sa svojom strašću, pohađajući tečajeve plesa i treninge s utezima, a svoju djecu je vodila na nogometne i hokejaške utakmice. 

U rujnu 2016., u dobi od 63 godine, Julie je dijagnosticiran drugi stadij raka dojke i srećom, izliječila se. Juliena dijagnoza promijenila je njen stav prema fitnesu, natjeravši je da shvati da je "život prekratak". Imajući to na umu, Julie, koja živi u Eastbourneu, East Sussex, odlučila je svoje treninge u teretani zamijeniti dugim šetnjama po prirodi, prije nego što je shvatila da želi nešto više da učvrsti tijelo i počela koristiti utege tijekom šetnji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julie Ford (@insteppfitness)

"Do kraja šetnje izgledala bih poput orangutana, jer bi mi ruke bile tako umorne od nošenja utega. Pa sam kopala po garaži i pronašla neke gumene otporne cijevi i staro ronilačko odijelo. Prvo sam pokušavala pričvrstiti ih na cipele kako bih ih mogla držati i stvarati napetost. Prošla sam kroz oko 30 različitih dizajna tijekom godine dok nisam pronašla gotov proizvod", rekla je.

Želeći pomoći drugima sa svojim pametnim proizvodom, Julie je u ožujku 2018. lansirala svoj svestrani brend otpornih traka za hodanje. Julie kaže da joj tjelovježba pomaže u jačanju samopouzdanja i da se ne namjerava osjećati "nevidljivom" kako stari. "Odradila sam 'nevjerojatne 50-e' i 'seksi 60-e', a sada planiram napraviti 'super-fit 70-e'. Sada obično pokrivam svoje ruke i noge jer je to sofisticiranije za moje godine, ali uvijek pazim da i dalje izgledam seksi noseći stvari poput kratkih majica s volanima. Cijeli život sam provela pokazujući svoje tijelo. Ne zato što sam tašt, već zato što se osjećam dobro", dodala je.

Žena priznala: 'Sa 74 godine sam u najboljoj formi života iako svake večeri jedem kekse i popijem bocu vina'

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:03 24.11.2023.

I ta će ostvariti za par godina.

TA
takoje
10:58 24.11.2023.

kako joj se da ...

Avatar Mare_Mulica
Mare_Mulica
08:21 24.11.2023.

Zašto bi bilo degutantno? Žena izgleda bolje nego puno mlađih cura koje ne paze na svoje kg i zdravlje, a zategnu se u tajice da ti mrak padne na oči kad vidiš štasu uradile od sebe. Ako baku to veseli, zašto ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije