Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere opreza

Zbog korone otkazan i splitski festival Pričigin

Foto: Pričigin
10.03.2020.
u 13:04

Splitski festival Pričigin, koji se trebao održati od 17. do 21. ožujka otkazan je ili odgođen do daljnjega.

Četrnaesto izdanje Pričigina, splitskog festivala pričanja priča, koje se trebalo održati od 17. do 21. ožujka, otkazano je zbog koronavirusa. Podsjećamo, jučer je iz istog razloga otkazan početak festivala ZagrebDox, a za pretpostaviti je da će se i brojna druga događanja najavljena za ovo proljeće morati odgoditi. Objavu organizacijskog tima Pričigina prenosimo vam u cijelosti. 

Dragi prijatelji Pričigina,

priča koju nitko među nama ne bi htio ni ispričati niti čuti ipak se ostvaruje: ovaj nesretni virus natjerao nas je na to da ovogodišnje proljeće započne bez festivala na koji se već tako lijepo bilo naviklo. Neslana šala kojom se COVID-19 narugao cijelom planetu natjerala je na gorak osmijeh i sve nas koji smo mjesecima pripremali 14. izdanje Pričigina. I organizatore i moderatore i nesuđene pripovjedače, pa onda zacijelo i vas – publiku bez čijeg bismo entuzijazma preko noći ostali bez pogonskoga goriva.

Danima već razglabamo o tome što napraviti: odgoditi festival, ili ga održati svemu unatoč? Odlučimo li se za ovo drugo, opet su pred nama dvije mogućnosti: ili ćemo pred polupraznim gledalištem održati program s prorijeđenim brojem sudionika, ili ćemo (u skladu s onom narodnom „bolje da umre selo neg' običaj!“) riskirati i kao uvijek doći svi, pa što bude nek bude, makar se i odmah po Pričiginu Split pretvori u najvrelije žarište zaraze u Hrvatskoj.

 Na kraju smo, a pogotovo u svjetlu najnovijih restriktivnih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, odabrali prvu mogućnost i odlučili festival odgoditi do nekog veselijeg, Pričiginu primjerenijeg termina. Nalagala nam je to odgovornost prema svakom vašem dosadašnjem osmijehu i aplauzu, a presudila naša nasušna potreba za svakim od njih.

Ne brinite ni za selo nit' za običaj, preživjet će oboje!

 

Vaši pričiginaši     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije