Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morali odustati

Zbog koronavirusa odgađa se ZagrebDox! Puhovski: Nadali smo se...

09.03.2020.
u 17:42

Epidemija koronavirusa odrazila se i na hrvatsku kulturu, a do sada najveći udarac pretrpio je festival ZagrebDox, koji je danas i službeno odgođen. Pismo direktora festivala Nenada Puhovskog prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji, poštovane kolege, cijenjeni gledatelji,

S osjećajem velike tuge, ali i odgovornosti obavještavamo vas da smo donijeli odluku o odgađanju 16. ZagrebDoxa koji se trebao održati od 15. do 22. ožujka.

Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, suradnje s prikazivačem, kao i domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali smo se da ćemo, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji festival u predviđenim rokovima.

Nažalost, pogoršanje situacije u Evropi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i današnja odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da festival odgodimo.

Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku.

O svim daljnjim odlukama bit ćete na vrijeme obaviješteni.

S izrazima zahvalnosti i poštovanja,

Nenad Puhovski
direktor ZagrebDoxa

Komentara 3

JU
Jura
18:52 09.03.2020.

Ako je netko u gubitku, to je neša.

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
18:50 09.03.2020.

I nije neka šteta.

UD
UdrugaBlokirani
18:57 09.03.2020.

Za domoljube nije gubitak. Bitno da Dara Bubamara i Mile Kitić i dalje sviraju. U krajnjoj liniji, ostaju im Nad lipom 35, Ljubav je na selu i Brak na brzaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije