Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Valentina Fijačko pokazala da uz glas ima kvalitete vrsne komičarke

'opera_nnn_kul_060810'
''
06.08.2010.
u 13:20

Krešimir Dolenčić uspješno je spojio operne predloške - "Školnika" i "Služavku gospodaricu".

 

Mlada sopranistica Valentina Fijačko na svojem je izuzetnom glasu, ali i komičarskom talentu iznjela ovoljetnu opernu premijeru na Igrama. Uz bok su joj stajali bas Gorgrio Surinam, dvoje dubrovačkih glumaca Srđana Šimunović i Branimir Vidić, te zborovi Amorette i Anđeli. Svirao je Varžadinski komorini okrestar pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija. elemanovu scensku kantatu Školnik i Pergolesijevu komičnu operu Služavka gospodarica u jednu je cjelinu dramaturški spojio i režirao Krešimir Dolenčić, uz Petru Held kao scenografkinju i kostimografkinju, te Miljenka Vikića za scenski pokret. 
Konačan dojam: lepršavo i zabavno, što je premijerna publika u Kneževom dvoru ispratila pravim ovacijama. Igre su tako dobile lepršavu i zabavnu operu, idelan poligon koji svakome može poslužiti za prvo slušanje opere, ali i kao dobrodošao predah od teških opernih tragedija. Velika je šteta što je, uključujući i genaralnu probu, izvedena samo tri puta. (br)  

 

Mlada sopranistica Valentina Fijačko na svojem je izuzetnom glasu, ali i komičarskom talentu iznijela ovoljetnu opernu premijeru na Igrama.

Uz bok su joj stajali bas Giorgio Surinam, dvoje dubrovačkih glumaca Srđana Šimunović i Branimir Vidić te zborovi "Amorette" i "Anđeli".

Svirao je Varaždinski komorni orkestar pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija. Telemanovu scensku kantatu "Školnik" i Pergolesijevu komičnu operu "Služavka gospodarica" u jednu je cjelinu dramaturški spojio i režirao Krešimir Dolenčić, uz Petru Held kao scenografkinju i kostimografkinju, te Miljenka Vikića za scenski pokret. 

Konačan dojam: lepršavo i zabavno, što je premijerna publika u Kneževu dvoru ispratila ovacijama.

Igre su tako dobile lepršavu i zabavnu operu, idealan poligon koji svakome može poslužiti za prvo slušanje opere, ali i kao dobrodošao predah od teških opernih tragedija. Velika je šteta što je, uključujući i generalnu probu, izvedena samo tri puta. 

Komentara 1

KI
kikica
21:06 06.08.2010.

Dakle, definitivno nije tipfeler! Draga gospođo novinarko, gospodin se zove Giorgio Surian. Kad već nemate nikakva talenta ni znanja o temi koju obrađujete, barem se raspitajte kod profesionalnih umjetnika ili provjerite činjenice na internetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije