Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET AKTUALNA TEMA

Tko je Diana Budisavljević, prešućena heroina rata? Ustašku vlast prezirala, ali je s njom surađivala da spasi djecu

04.08.2022.
u 15:55

- Veličina njezinog djela, nepravda koja joj je učinjena. Unatoč objavljenom Dnevniku i novijim teorijsko-kritičkim radovima na predmetnu temu, neka pitanja povezana s njenim radom ostala su i dalje otvorena i tražila odgovore: Tko je bila Diana Budisavljević? Kako je dobivena dozvola za preuzimanje djece iz logora? Koliko je djece spašeno iz ustaških logora? Kakva je ulogu u spašavanju djece imao zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac? Zašto joj je oduzeta sva kartoteka s podacima o djeci i gdje je naposljetku i zašto upravo tako završila? Zašto su drugi preuzeli zasluge za njezin rad?

Komentara 16

Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:25 04.08.2022.

Eto ti znaš koga je Dijana Budisavljević prezirala? Kartoteka joj je oduzeta jer je prezirala partizane. Jedva je živu glavu izvukla i pobjegla u Austriju. Označena kao ustaška suradnica.

Avatar Cantor
Cantor
16:37 04.08.2022.

Ljudi su glavu gubili jer su imali malu pekaru ili dućan pa su prodavali svima koji su došli kupiti kruh ili neku robu. Pod presudom „suradnik okupatora”. Zato je Budusavljevićka mogla u NDH slobodno živjeti i raditi ali komunisti bi je radi toga likvidirali. To znaju i pričaju svi koji su preživjeli ta vremena....

UN
unknown11
16:53 04.08.2022.

Najbolje štivo pred obljetnicu Oluje je jedan zanimljiv članak o Diani Budisavljević, totalno smo up 2 date.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?