Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Teatar Gavran 'Lutkom' počinje slavlje desete godine postojanja

Ekipa: Robert Kurbaša, Jasmina Pacek, kreatorica scene i kostime, Mladena Gavran, Doris Pinčić, Miro Gavran
arhiva VL
01.10.2012.
u 17:15

Gavran za priču kaže da je suvremena i da govori o svim mukama muško-ženskih odnosa, ljubavi, osamljenosti te o objašnjava da se nada kako će ona gledatelje potaknuti na razmišljanje u čemu griješe u odnosima sa svojim partnerima

Nakon što ga je ostavila dugogodišnja djevojka, Marko će početi živjeti s lutkom, najsavršenijim androidom proizvedenim da usreći muškarca.

Razmislite o pogreškama

Upravo je to priča najnovije komedije “Lutka” Mire Gavrana, koju će Teatar Gavran premijerno izvesti u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u petak, 12. listopada. (Pretpremijere su: 2. listopada u Kostreni, 4. listopada u Vukovaru i 9. listopada u Ivanićgradu.) Ekipu predstave susreli smo u Travnom, u Međunarodnom centru za usluge u kulturi, gdje je "brusila" zadnje detalje predstave. Autor Miro Gavran bio je posebno uzbuđen čekajući hrvatsku “Lutku” jer nije bio na newyorškoj premijeri u svibnju ove godine.

– Sretan sam jer smo dobili dvoje perspektivnih i atraktivnih glumaca, koji će sigurno dokazati da su dobri ne samo pred kamerama nego i u kazalištu – rekao nam je Miro Gavran. Za priču kaže da je suvremena i da govori o svim mukama muško-ženskih odnosa, ljubavi, osamljenosti, potrebi za komunikacijom... Sve je ispričano s mnogo humora, ali i s melodramatičnim završetkom. Gavran ističe i edukativni potencijal te predstave i objašnjava kako se nada da će ona gledatelje potaknuti na razmišljanje o tome u čemu griješe u odnosima sa svojim partnerima. Njegova supruga, glumica Mladena Gavran koja režira “Lutku” oduševljena je mladim glumcima s kojima radi te ističe veliki potencijal za komediju Doris Pinčić, koja će tom ulogom sigurno iznenaditi svoje TV-obožavatelje. Mlada glumica koju javnost poznaje po ulozi Lare u popularnoj sapunici Nove TV lutka je Stela, a Doris kaže:

– Drago mi je da radim toliko različitu ulogu te da ću se u metropoli predstaviti upravo ulogom za Teatar Gavran. Još sam jako mlada, ali cilj mi je da istražim i isprobam sve aspekte glume, pa tako i komediju.

Bliska budućnost

Njezina partnera Roberta Kurbašu mnogi također vežu samo s ulogama u sapunicama, iako on stalno igra i u teatru, prije svega u HNK Split. Ali treba li svakom muškarcu lutka? Robert se smije i kaže da je to filozofsko pitanje na koje će nam odgovoriti bliska budućnost:

– To je kao kad čovjek na lutriji dobije mnogo novca. Uvijek je to mač s dvije oštrice, može biti na korist, ali i ne mora. Tako je valjda i s lutkama – kaže Robert.

Komentara 1

ZI
zizika
23:17 01.10.2012.

cestitam, zelim vam 21 rodjendan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije