Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovanje

Svjetski poznati Bryn Terfel čeka izlazak na scenu Lisinskog

'06.02.2012., Zagreb - Bryn Terfel, slavni velski bas bariton, u hotelu Westin odrzao je konferenciju za novinare povodom nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 7. veljace 2012.  Photo: San
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
06.02.2012.
u 15:00

Često tenori požale što nisu bas-baritoni jer mi pjevamo likove koji su negativci, ali i oni koji osvajaju publiku, kaže slavni pjevač

Vitkiji i manje opasan nego što izgleda na plakatima, jučer je pred novinare u hotelu Westin izašao jedan od najtraženijih opernih glasova današnjice bas-bariton Bryn Terfel. Na pozornici Lisinskog on će se večeras (u utorak) u vrlo zanimljivom i opsežnom programu preobražavati u operne negativce kao što su Scarpia, Dulcamara ili Mefisto, ali i jednako opasne likove iz mjuzikala i opereta.

Iako su negativci, moji likovi osvajaju publiku pa često i tenor požali što nije bas-bariton – rekao je odlično raspoloženi Terfel, koji voli snijeg i zimu, a u nedjelju su ga dodatno oraspoložile pobjede velške ragbi-reprezentacije i Manchester Uniteda. Možda ponovno dođem u Hrvatsku na utakmicu Walesa s vašom reprezentacijom – rekao nam je Terfel i u svakom slučaju obećao da ćemo čuti skladno četveroglasno pjevanje velških navijača.

Terfel je s velikim oduševljenjem govorio i o svojim pjevačkim bas-baritonskim uzorima kao što su Samuel Ramey, ali i Frank Sinatra, a nije propustio podsjetiti nas na još dva slavna velška pjevačka grla: Toma Jonesa i Shirley Bassey. Sudeći prema oduševljenju s kojim očekuje nastup u Zagrebu, Terfelov bi večerašnji koncert uz Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a mogao biti večer za pamćenje. Ne propustite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije