Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne noći Teatra Exit

Smotru otvara "Čarobnjak" Narodnog pozorišta iz Sombora

Scena iz predstave "Čarobnjak"
Foto: arhiva Exit
21.06.2016.
u 11:00

Matko Raguž, ravnatelj Exita, je sastavio atraktivan program od najvećih hit predstava svog popularnog kazališta, ali i gostovanja nekih od najboljioh i najnagrađivanijih predstava iz šire regije, počevši od "Čarobnjaka" koji je doslovno "pomeo" 58. Sterijino pozorje

Zahvaljući Teatru Exit kazališno ljeto u Zagrebu donosi nova uzbuđenja. Naime, od 28. lipnja do 6. kolovoza traju Ljetne noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt. 

Matko Raguž, ravnatelj Exita sastavio je atraktivan program od najvećih hit predstava svog popularnog kazališta, ali i gostovanja nekih od najboljioh i najnagrađivanijih predstava iz šire regije.

Život Thomasa Manna

Gosti stižu iz Sombora, Beograda, Sarajeva, Novog Sada, a zagrebačka teatraska publika moći će vidjeti i nagrađivanu predstavu HNK Osijek “260 dana”, u režiji Dražena Fernčine, kao i popularna i nagrađivana “Plemena”, koja su nastala u koprodukciji Teatra Exit i Planet Arta. Po dobrom starom običaju, na samoj kraju ove kazališne revije vidjet ćemo i pretpremijeru novog naslova Teatra Exit, predstavu “Taksimetar” Gorana Vojnovića, u režiji Matka Raguža, u kojoj glume Zijah Gračić i Robert Budak. Posebna kazališna poslastica otvara Ljetne noći Teatra Exit. U utorak 28. lipnja, iz Srbije stiže “Čarobnjak”, predstava Narodnog pozorišta iz Sombora, koja je doslovno “pomela” 58. Sterijino pozorje i osvojila nagrade za: najbolji suvremeni tekst - Fedor Šili, za najbolju režiju - Boris Liješević,  za glumačko ostvarenje - Saša Torlaković te Nagrada iz Fonda ”Dara Čalenić” za najboljeg mladog glumca - Marko Marković. “Čarobnjak” govori o životu Thomasa Manna, a radnja komada obuhvaća period od 1891. godine, kada je Thomas Mann bio petnaestogodišnjak, do 1949. kada se ubio njegov sin Klaus.

Kazališna igra, a ne biografija

Naizgled biografska, ova drama, osim činjenica zasnovanih na motivima Mannovog književnog djela, miješa biografske činjenice i fiktivne događaje i likove. Redatelj Boris Liješević ističe kako ova predstava nije koncipirana kao biografija Thomasa Manna, već kao kazališna igra u kojoj je gledatelj, od samog početka, aktivni sudionik, a u “Čarobnjaku” glume: Saša Torlaković, Svetozar Cvetković (vraća se u Zagreb nakon što smo ga na 40. Danima satire Fadila Hadžića gledali u predstavi “Pijani” beogradskog Ateljea 212, u ulozi za koju je i nagrađen), Radoje Čupić, Tatjana Šanta i Marko Marković.

Od gostovanja izdvaja se i “Dogvill”, predstava koju u Zagreb stiže 13. srpnja, a koju je režirao Kokan Mladenović.

Za sve one koji će ovog ljeta uživati u dobrom kazalištu u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, organizatori su pripremili i posebne pogodnosti. Naime, sa svakom kupljenom ulaznicom za neku od predstava u sklopu Ljetnih noći Tetara Exit, MUO odobrava posebna popust za ulaznicu za senzacionalnu izložbu "Veličanstveni Vranyczanyjevi" koja je otvorena do 21. kolovoza. 

Ljetne Noci Teatra EXIT u MUO-Programska

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije