Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suzan Pitt

Preminula dobitnica nagrade Animafesta za životno djelo

Foto: Facebook
18.06.2019.
u 11:28

Legenda američke animacije Suzan Pitt, prije desetak dana na Animafestu u Zagrebu nagrađena nagradom za životno djelo, izgubila je bitku s bolešću i preminula u New Mexicu u 76. godini. Bolest ju je spriječila da prvi put dođe u Hrvatsku po nagradu, a posljednji intervju tim povodom dala je upravo Večernjem listu.

Kazala nam je tada: “Nagrada Animafesta mi laska jer na svijetu su još stotine animatora koji su mogli biti izabrani umjesto mene. Moji su korijeni slikarstvo i crtež, to su mediji s kojima sam 60-ih počela. A odakle moj florealni i psihodelični stil? Pa kad smo bile male, sestra i ja dobile smo svaka svoj prostor za cvjetnjak. Njezin je bio uredan, a ja sam svoje bilje puštala da raste divlje, bez organizacije i reda, a korov sam tretirala jednako kao cvijeće. Od tada mi je divljina vizualno privlačnija od reda. Tako je i u mojem izričaju, raspuštenost i sočnost stavljam ispred strogosti i reda.” Po tom specifičnom stilu ćemo i pamtiti autoricu kultnih “Joy Streeta”, “Šparogi”, “El Doctora”...     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije