Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova kompozicija

Plodni hrvatski skladatelj Dario Cebić objavio skladbu "Requiem za Zagreb"

VL
Autor
Denis Derk
02.04.2020.
u 10:33

Skladba Daria Cebića posvećena je svim ljudima koji su pogođeni nedavnim potresom u Zagrebu, a obrađena je u Beču u tonskom studiju Ivana Balića

Spona Music izvijestila je da je nagrađivani hrvatski skladatelj i glazbeni pedagog Dario Cebić predstavio novu skladbu ,,Requiem for Zagreb (for electronic instruments)". Skladba je posvećena svim ljudima koji su pogođeni nedavnim potresom u Zagrebu i njegovoj okolici te koji se nalaze u izuzetno teškoj životnoj situaciji. 

Skladba je satkana od dramatičnih, mističnih pa i pomalo tamnih, jezovitih zvukova, koji se pak sastoje od brojnih virtuoznih pasaža i zvukovnih efekata. Vrhunsko umjetničko ostvarenje donosi vjeran prikaz navedenog događaja. U zadnjem dijelu skladbe koloristički crescendo ipak donosi optimistički završetak.

Kompozicija je obrađena u Beču, u tonskom studiju Ivana Balića. Dario Cebić završio je doktorat iz glazbenih znanosti te doktorat iz kompozicije. Poslijediplomski studij kompozicije završio je na Universität für Musik u Beču, a usavršavao se na muzičkim akademijama u Berlinu i Frankfurtu.

Cebić je dobitnik brojnih svjetskih nagrada i priznanja, između ostalog u New Yorku, Beču, Pekingu, Madridu, Milanu, Torinu, Grazu i Zagrebu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije