Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROCK DOKUMENTARCI

Otvoren 4. DORF na kojemu će biti prikazan 21 film iz osam zemalja

dorf vinkovci
Goran Ferbežar/Pixsell
05.03.2010.
u 15:21

Izložbom stripa "Emisija emocija" i hrvatskm premijerom najnovijeg filma Juliena Templea „Oil City Confidential“ o legendarnom bandu Dr.Feelgood," otvoren je 4. DORF Festival dokumentarnog rock filma.

VINKOVCI - Izložbom stripa "Emisija emocija" i hrvatskm premijerom najnovijeg filma Juliena Templea „Oil City Confidential“ o legendarnom bandu Dr.Feelgood, u dvorani vinkovačkog Gradskog kazališta "Joza Ivakić" otvoren je 4. DORF Festival dokumentarnog rock filma koji traje do nedjelje Ljubitelji glazbenog dokumentarca u četiri dana će moći pogledati 21 film iz osam zemalja. Istodobno DORF se održava u Zagrebu u Dokukinu "Croatia" gdje je DORF otvoren projekcijom "Sevdaha" Marine Andree i Rijeci u Art-kinu "Croatia" dokumentarcem "Bože čuvaj Le Zbor" Dalije Pintarić i Lore Šuljić.

Organizatori od filmova u konkurenciji, izdvajaju dokumnetarac Brankice Drašković o kultnom bandu Boye "Prvi pravi ženski zvuk", Igora Neljaka o Astralis partijima i ljudima koji su ih započeli i film "Vlada" Rudija Urana o vladi Divljanu. Posebno priznanje Festival DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio. Od brojnih gostiju Festivala valja izdvojiti Davida Kleijwegta iz Nizozemske koji će predstaviti svoja dva posljednja filma „Eternal Children“ i „Low – You may need a murderer“, te Dominique Caubet iz Maroka, čiji je film „Casanayda“ uvršten i na ovogodišnje Dane frankofonije. Posljednjeg dana DORF-a u nedjelju prosudbeno povjerenstvo kojega čine Gordan Nuhanović, Igor Mirković i Petar Mitrić proglasit će najbolji film ovogodišnjeg DORF-a. Uz glazbene filmove, posjetitelji će u četiri dana moći pogledati izložbe, predstavljanja knjiga i koncerte među kojima i Rundeka i njegova Cergo orkestra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije