Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

"Momci na brod" u Beču i u novoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu!

18. studenoga 2015. u 12:05 273 prikaza
Momci na brod
Foto: Julio Frangen

Jedna od najpoznatijih opereta našeg slavnog skladatelja Ivana pl. Zajca «Momci na brod» odlazi na gostovanje u Beč, Austrija gdje će održati izvedbu u nedjelju 22. studenoga u 19:30 sati u Akzent theatru uz titlove na njemačkom jeziku.

Prije odlaska u Austriju održat će se dvije izvedbe u novootvorenoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu, 19. i 20. studenoga!

Ova iznimna produkcija kazališta Mala scena iz Zagreba, koja je nastala u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, bit će izvedena uz Veliki orkestar Muzičke akademije pod ravnanjem mo. Zorana Juranića i mo. Davora Kelića.

Premijera predstave održana je 16. prosinca 2014. godine u kazalištu Mala scena, povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca, prema libretu Vladana Švacova. Režiju potpisuje Snježana Banović, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Đenisa Pecotić i Emina Kušan, koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović, a producentica Vitomira Lončar.

Premijernom izvedbom dirigirao je akademik, maestro Zoran Juranić, a mladi dirigent Davor Kelić, koji je upravo za ovu produkciju dobio ovogodišnju Rektorovu nagradu, dirigirat će izvedbom 19. studenoga!

Glavne uloge pjevat će mladi, ali već afirmirani pjevači Antonia Dunjko, Maja Mužar, Manda Sviben, David Šeb, Ivan Šimatović, Josip Čajko, Igor Vlajnić, Paulina Đapo, Valentina Mekovec, Hana hanas, Stefano Surian, Karla Ledić i drugi, a u glumačkim dijelovima oduševit će vas glumci Marko Hergešić i Frana Marija Vranković.

Predstava traje 60 minuta, namijenjena je mladima i odraslima, a gostovanje u Beču omogućili su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Hrvatska kuća.

Više informacija možete pronaći na stranicama kazališta Mala scena www.mala-scena.hr,

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno