Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“

Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“
Foto: HGM
1/2
07.11.2023.
u 14:19

Nagrada „Ivo Vuljević“ dodjeljuje se više od tri desetljeća kako bi se podržao rad mladih nadarenih umjetnika, istaknula njihova glazbena ostvarenja i promovirala umjetnost

Hrvatska glazbena mladež od 1988. godine dodjeljuje godišnju nagradu „Ivo Vuljević“ za najbolje ostvarenje mladih glazbenika u tekućoj godini na kraju godine. Nagrada se sastoji od diplome, novčanog iznosa i koncerta. Ovogodišnja svečana dodjela nagrade održat će se  7. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana.

Kroz dodjelu ugledne nagrade „Ivo Vuljević“ za sveukupno glazbeno djelovanje, mladi umjetnici dobivaju priliku predstaviti svoje djelovanje široj publici. Mnogi dosadašnji dobitnici postigli su vrijedne uspjehe u zemlji i inozemstvu. Sa željom da očuva i podrži kulturnu scenu u Hrvatskoj, HEP već dugi niz godina podupire projekte iz područja umjetnosti i kulture. Kao ponosan sponzor ove nagrade, HEP dokazuje svoje nastojanje da pomogne u promociji hrvatske kulture i pomogne nadarenim umjetnicima.

Nagrada „Ivo Vuljević“ održava se u produkciji Hrvatske glazbene mladeži i Glazbene mladeži Zagrebačke županije.

Uz HEP, podupiratelji nagrade „Ivo Vuljević“ su Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zagrebački solisti, Zorin dom Karlovac, Glazbene večeri u Sv. Donatu, TIS Grupa, restoran „Gallo“ te vinarija „Krauthaker“.

Hrvatska glazbena mladež raspisala je Natječaj za dodjelu nagrade „Ivo Vuljević“ za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2023. godini.

Predloženi mogu biti mladi glazbenici državljani RH, pojedinačno te vokalni i instrumentalni ansambli. Svi prijavljeni na dan 31. prosinca 2023. godine moraju biti mlađi od 30 godina. Pravo podnošenja prijedloga imaju pojedinci, udruge, ustanove i organizacije.

Ivo Vuljević
Foto: HGM

Nagrada „Ivo Vuljević“ za 2023. godinu sastoji se od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru dodjele Nagrade „Ivo Vuljević“ za 2023. godinu, u suradnji sa Zagrebačkim solistima te koncerta u Zadru u suradnji s festivalom Glazbenih večeri u Sv. Donatu.

Svečano uručenje Nagrade, uz prigodan koncert dobitnika/ce održat će se 7. prosinca 2023. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana.

Rok za podnošenje prijedloga je subota, 11. studenog 2023. godine. Prijave moraju sadržavati biografije glazbenika, pregled djelovanja i najistaknutijih umjetničkih ostvarenja u 2023. godini te kratko obrazloženje.

Prijave treba poslati na adresu: Hrvatska glazbena mladež, Ulica Kneza Mislava 18, 10000 Zagreb, s naznakom ZA NATJEČAJ.

Natječaj je raspisan u Zagrebu 11. listopada 2023. i objavljen na stranicama hgm.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije