Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh izložbe

Miróa u Zagrebu dosad je posjetilo čak 10 tisuća ljudi

Joan Miro
08.11.2014.
u 12:36

Izložbu koju je otvorio predsjednik RH dr. Ivo Josipović posjećuju ljudi iz Slovenije, BiH, Srbije...

Navršilo se mjesec dana otkako je u Umjetničkom paviljonu otvorena izložba kakva se događa jednom ili dvaput u nečijem životu – izložba remek-djela Joana Miróa iz Fundacije Maeght. Zajednički su je pripremili Ravnateljica Paviljona Jasminka Poklečki Stošić i direktor Fundacije Olivier Kaeppelin, gospodin koji je s razlogom ponosno stajao kad je predsjednik RH dr. Ivo Josipović otvarao izložbu.

Uloga je kustosa tu bitna jer je Jasminka Poklečki Stošić napravila sjajan postav Miróovih slika i skulptura, uronivši ih u fantazmagorijski noćnoplavi prostor raskošnih dvorana Umjetničkog paviljona. Ne bi je trebala zaobići kakva nagrada iz likovnog žanra.

– Kad sam ušao na izložbu Miróa u Umjetničkom paviljonu, bilo je kao da sam ušao u jedan posve drugi svijet, transcendentni svijet koji ne postoji, i nisam želio izaći iz njega... – komentirao je jedan slovenski povjesničar umjetnosti.

Osim iz Hrvatske, upravo iz Slovenije dolazi najveći broj posjetitelja. Dolaze "hrpimice", čak iz malih mjesta. Slovenski su novinari snimili i jak prilog o izložbi u svom središnjem Dnevniku. Dolaze na izložbu i posjetitelji iz Srbije, dolaze i iz Banjaluke, i iz onog dijela BiH koji gravitira Hrvatskoj.

Znači to samo jedno: Miró bilježi rekordan broj posjetitelja: njih 10 tisuća! 

>> Idealna prilika za obilazak izložbe Miróa u Umjetničkom paviljonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije